loading
close
SON DAKİKALAR

Putin'den İkinci Dünya Savaşı benzetmesi

Putin'den İkinci Dünya Savaşı benzetmesi
Tarih: 29.08.2014 - 18:42
Kategori: Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizi hakkında konuştu...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da yaşananların ortak trajedi olduğunu ifade etti ve bunu durdurmak için herkesi elinden geleni yapmaya çağırdı. Seliger-2014 forumunda gençlerle bir araya gelen Putin, “Ben Ukrayna'da yaşanan olayların büyük bir trajedi olduğunu düşünüyorum. Bu bizim ortak trajedimiz. En kısa sürede bunun durması için her şey yapılmalı” çağrısında bulundu.

Rus lider, Batı Ukrayna'nın Avrupa ile tarihi bağlarına rağmen, Ukrayna'nın doğusundakilerin de aynı görüşe doğru zorlanmaması gerektiğini söyledi. Putin, “Onlar doğal olarak Katolik dünyası ile özel ilişkiler geliştirdi. Doğal olarak komşuları, dilleri ve kültürleri iç içe geçti. Ancak onlar bu düşüncelerini tüm Ukrayna geneline zorlamamalı” dedi.

‘TEMSİLCİLERLE GÖRÜŞÜLMELİ’

Kiev'in ciddiyetle ve samimi bir şekilde Donbas bölgesi temsilcileri ile görüşmesi gerektiğini kaydeden Rus lider, “Teknik olmamalı. Bu elbette esirlerin değişimi ve diğer insani konular açısından önemli. Donbas'ta, Luhansk'ta ve diğer tüm doğu bölgesinde insanlara ne tür hakların verileceğini anlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.
İnsanların yasal hak ve çıkarlarının modern sivil toplum anlayışı içinde ele alınması gerektiğini savunan Putin, “Ben bundan sonra sınır ve güvenlik konularının daha kolay çözülebileceğine inanıyorum. Bunları ciddi konuşmak gerekiyor, sorun burada” tespitinde bulundu.

BM: Ukrayna'da günde ortalama 36 kişi öldürülüyor

‘YAŞAM KORİDORUNA İZİN VERİLMEMESİ BÜYÜK HATA’

Putin ülkenin doğusunda yaşanan insani dramı önlemek için insani yardım koridoruna izin verilmemesini büyük hata olarak değerlendirdi ve bunun çok sayıda yaşama mal olduğu uyarısında bulundu. Rus lider, Ukrayna askeri birliklerini Nazi Almanyasının İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyetler Birliği'nde Leningrad gibi şehirleri kuşatırken uyguladığı taktikleri uygulamakla suçladı.

Putin'den ayrılıkçılara çağrı: İnsani koridor oluşturun

NATO’DAN OLAĞANÜSTÜ UKRAYNA TOPLANTISI

Öte yandan, Kiev yönetiminin talebi üzerine yapılan olağanüstü nitelikli NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısı sonrasında konuşan Rasmussen, Rusya'nın "içi boş inkarına" rağmen Rus birlik ve ekipmanlarının Ukrayna'nın doğu ve güneydoğusunda sınırı yasa dışı şekilde geçtiğinin net olduğunu belirtti. Rasmussen, "Bu izole bir eylem değil, egemen bir ülke olan Ukrayna'yı istikrarsızlaştırma amaçlı, aylardır süren, tehlikeli bir gidişatın parçası" ifadesini kullandı.
Rusya'nın Ukrayna'ya hem Rus topraklarından hem de Ukrayna içinden ateş açtığını kaydeden Rasmussen, "Rus güçleri, Ukrayna içinde doğrudan askeri operasyonlarda yer alıyor" diye konuştu. Rusya'nın ayrılıkçılara tank, zırhlı araç, top ve roketatarlar sağladığının altını çizen Rasmussen, savaşa hazır binlerce Rus askerinin de Ukrayna sınırına yakın mevkide tutulduğuna dikkati çekti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları