loading
close
SON DAKİKALAR

Tarım Bakanı ihalesiz et ithal edildiğini kabul etti, soru soran muhabiri maskaralıkla suçladı

Tarım Bakanı ihalesiz et ithal edildiğini kabul etti, soru soran muhabiri maskaralıkla suçladı
Tarih: 19.10.2018 - 11:57
Kategori: Gündem

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, kendisine et ihalesi hakkında soru soran FOX muhabirini maskaralıkla suçlayarak, ihalesiz et alınmasını da, 'ıvır zıvır' işler olarak tanımladı.

Habere göre Et ve Süt Kurumu 27 Eylül'de 300 TIR'lık kemiksiz lop et için Gümrük Hizmetleri ihalesi yayınladı. Başvuru için 24 saatten kısa bir süre verildi. Normal bir ihale süresinin 4 ila 7 gün arasında olduğu hatırlatılan haberde iddiaya göre ocak ayından beri etler ülkeye ihalesiz giriyordu.

Fox Haber muhabiri Bakan Bekir Pakdemirli'ye geçtiğimiz günlerde bu iddiayı sormuş, soruyu yanıtlamak üzereyken danışmanı araya girerek bakanı uzaklaştırmıştı. Fox muhabiri soruyu Meclis'te bir kez daha Bakan Pakdemirli'ye sordu.

Pakdemirli soruyu duyunca tuhaf bir yanıt verdi. Bakan, "Geçen gün 2 tane TV programı arasında gidip gelirken korsan şekilde araya daldınız ve benim yoğunluğumdan faydalandınız, danışmanım yanlış bir iş yapmış olabilir ama özünde haklıydı" diyerek muhabiri soru sorduğu için suçladı.

Pakdemirli, Fox muhabirine akreditasyon uygulayacağını söyleyerek muhabirin soru sormasına "maskaralık" dedi.

Bakan, ihale konusunda ise kuralların hiçe sayıldığını gösteren bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: 

"Önemli olan birinin boğazından bir şey geçmiş mi, fiyatı düzgün mü? Devlette milyarlarca dolarlık alım yapılır. Yaptığınız ıvır zıvır şeylerle devletin saygınlığıını yitirmesine çalışıyorsunuz."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları