loading
close
SON DAKİKALAR

Viyana’da eğitim gören Ayça Nur Ataklı’nın tezi kitap oldu

Viyana’da eğitim gören Ayça Nur Ataklı’nın tezi kitap oldu
Tarih: 25.05.2016 - 12:16
Kategori: Kültür & Sanat

Viyana Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında eğitimini tamamlayan, yüksek lisansını da aynı dalda yapan Ayça Nur Ataklı’nın Türkiye’deki siyasi partileri konu alan tezi Almanca kitap olarak basılarak satışa çıktı.

Viyana Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitimini tamamlayan, yüksek lisansını da aynı dalda yapan Ayça Nur Ataklı’nın Türkiye’de siyasi partilerin oluşumu ve gelişimini konu alan tezi kitap olarak basıldı. “Siyasi partilerin oluşumu ve gelişimi, Türkiye’de siyasi partiler: Bir modernleşme hikayesi” isimli Almanca basılan kitap yurtdışında satışa çıktı. Kitap ilerleyen günlerde Türkçe’ye de çevrilecek.

Türkiye ve dünya siyasi tarihine bir giriş niteliği taşıyan kitapta güncel konulara vurgu yapılıyor. Yurtdışında satışa çıkan kitap, okuyucularına siyasi partilerin oluşumu, gelişimi, Türkiye’nin genel durumu ve sorunları hakkında fikir verme niteliği taşıyor.

Ayça Nur Ataklı’nın tezi, “Türkiye’nin demokratik olduğunu söyleyebilir miyim?”, “Türkiye şimdiye kadar kat ettiği yola göre nasıl ilerleyebilir”, “Bu devletin Avrupa Birliğine katılma çabalarına yardım etmek gerekir mi”, “Gelişmekte olan ülkeler ve gelişmiş Avrupa devletleri bu çalışmalardan nasıl dersler çıkarabilirler” sorularına yanıt arıyor.

Ayça Nur Ataklı kimdir?

1984 yılında Ankara’da doğdu. Eğitim hayatına Ankara Hürriyet İlkokulu’nda başladı. Orta ve lise eğitimini Ankara Büyük Kolej’de tamamladı. 2004 yılında Viyana Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne girdi. Yüksek lisansını da bu bölümde tamamlayan Ayça Nur Ataklı doktorasına da Viyana Üniversitesi’nde aynı bölümde devam ediyor. 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları