loading
close
SON DAKİKALAR

''700 öğrencinin sorunu çözümsüzlüğünü koruyor!''

''700 öğrencinin sorunu çözümsüzlüğünü koruyor!''
Tarih: 12.07.2014 - 18:05
Kategori: Siyaset

İzmir Milletvekili Aksünger, ''700 öğrencinin sorunu çözümsüzlüğünü koruyor!''

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Film Tasarımı Bölümü’ne girecek olan öğrencilerin YÖK’ün, sınava 40 gün kala yetenek sınavını iptal etmesi ile başlayan sorun devam ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar GSF Film Tasarımı Bölümü’ne yıllardır öğrenciler, YGS’ye (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) girdikten sonra açıklanan tarihte özel yetenek sınavıyla öğrenci alınıyordu. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’ten şimdiye kadar hiçbir açıklama yapılmadı. İzmir milletvekili Erdal Aksünger, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya defalarca ulaşmaya çalıştığını ama Bakanlıktan kendisine geri dönüş yapılmadığını ifade ederek “Öğrencilerin mağduriyetinin çözülmesi adına Milli Eğitim Bakanı ile görüşmeye çalıştık. Sayın Bakanın yurtdışında olduğu, mutlaka geri dönüş yapılacağını söylediler. Fakat on gündür hiçbir geri dönüş yapılmadı. 700 öğrenci ve ailesini ilgilendiren hukuksuz bir uygulama ile ilgili olarak Bakanlık ve YÖK’ten açıklama yapılmaması anlaşılır bir tutum değil. Konuyu siyasallaştırmak amacıyla değil, gündemde tutmak adına meclise taşıyacağız” dedi.

Erdal Aksünger, öğrencilerin bir senedir sadece özel yetenek sınavına hazırlandığını belirterek “Bu öğrencilerin birçoğu özel yetenek ile sınava girecekleri için, LYS sınavına bile girmemiş. 9 Eylül Film Tasarım Bölümü özel yetenek sınavı ile öğrenci alan tek okul. Şu an Sinema ve TV dünyasında çalışan birçok ünlü yönetmen ve senarist bu okuldan çıkmış. Okulun başarısı ortada. Buna rağmen neden böyle bir uygulamaya gittiklerini anlamıyorum. YÖK’ün mantığına göre sinema okuyacak bir öğrenci, Dünya sinema tarihini, Yılmaz Güney ya da Oliver Stone filmografisini bilen değil, LYS sınavında Hz. Osman’nın kaçıcı halife olduğunu veya zeytinin hangi iklimde yetiştiğini bilen biri olmalı. Böyle bir mantık olmaz” diyerek YÖK’ün bu keyfi uygulamayı derhal durdurması gerektiğini belirtti. Erdal Aksünger konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

-Önerge-

İzmir Milletvekili Aksünger’in Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması istemiyle hazırladığı önerge şöyle:

“Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Film Tasarımı Bölümü yıllardır, YGS’ye (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) girdikten sonra okul tarafından açıklanan bir tarihte özel yetenek sınavıyla öğrenci almaktadır. YÖK’ün, 2014 LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra aldığı karar doğrultusunda, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı bölümünün özel yetenek sınavının tarihleri resmi olarak açıklanmış olmasına karşın, kurumun özel yetenek sınavı yerine 2014 LYS sonuçları ile öğrenci alacağı duyurulmuştur. Söz konusu uygulamadan okul yönetimi ve öğrenciler sınava 40 gün kala haberdar edilmiştir. Yapılacak özel yetenek sınavına hazırlanan öğrenciler bu yaptırım nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı bölümünde öğrenim görme haklarını kaybetmişlerdir.

Buna göre;

Sizce “sinema” bir sanat dalımıdır? Eğer bir sanat dalı ise YÖK’ün LYS sınavı ile öğrenci almasının mantığı nedir?

Yetenek sınavına 40 gün kala böyle bir uygulamaya gidilmesinin sebebi nedir?

Yetenek sınavına girecek olan 700 öğrencinin mağduriyetini önlemek adına, herhangi bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları