loading
close
SON DAKİKALAR

AB'den Yunanistan'a: Birkaç şart daha var

AB'den Yunanistan'a: Birkaç şart daha var
Tarih: 14.02.2012 - 18:30
Kategori: Dünya

Avrupa Birliği, Yunanistan'a 130 milyar avroluk ikinci kurtarma paketi için parlamentonun kemer sıkma önlemlerini onaylamasını yeterli bulmadı

AB Komisyonu sözcülerinden Chantal Hughes, Yunanistan’ın kurtarma paketi için "hala karşılaması gereken bir dizi şart bulunduğunu" söyledi.

Avro Grubu Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Avro Bölgesi maliye bakanlarının geçen haftaki toplantısının ardından Yunanistan’dan kemer sıkma önlemlerini onaylamasını, harcamaların 325 milyon avroluk ilave kaynak yaratacak şekilde kısılmasını ve tüm siyasi partilerin AB-IMF paketine bağlı kalacakları yönünde yazılı taahhüt vermelerini istemişti.

Yarın Brüksel’de toplanacak olan Avro Bölgesi maliye bakanlarının son 2 yıldır verdiği sözlü taahhütlere rağmen bütçe hedeflerini tutturamayan Yunanistan’dan bu kez yazılı ve somut taahhütler istemesi bekleniyor.

Bu arada, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, Avrupa’nın Yunanistan’ın iflasına 2 yıl öncesine kıyasla çok daha hazırlıklı olduğunu belirtti.
Schauble, Alman ZDF kanalına yaptığı açıklamada "Eğer Yunanistan’ı Avro Bölgesi’nde tutma çabaları başarısız olursa şimdi daha az kötü bir durum ortaya çıkacak. Tüm çabalar başarısız olursa 2 yıl öncesine göre daha hazırlıklıyız" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Yunanistan’ın iflası halinde mali piyasalarda, 2008 yılındaki Lehman Brothers iflasında yaşananın bir benzeri şokun tekrarlamaması için Aralık ayında bankalara 500 milyar avroya yakın kredi pompalamıştı.

Banka böylece Yunanistan’ın 300 milyar avroluk borçla iflas etmesi halinde bankaları yüzdürmeye devam edecek sermayeyi fazlasıyla sağlamış oldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları