loading
close
SON DAKİKALAR

Acun cezanın kapısından döndü

Acun cezanın kapısından döndü
Tarih: 11.02.2012 - 21:10
Kategori: Medya

RTÜK uzmanları, Yok Böyle Dans adlı yarışmadaki 'Ça ça ça' ve 'Mambo' danslarının erotik olduğu gerekçesiyle ceza verilmesini istedi

Her bölümünde jürisinde hararetli tartışmaların olduğu “Yok Böyle Dans” adlı yarışma programı bu kez RTÜK’ü böldü.

RTÜK uzmanlarının “Ça ça ça” ve “Mambo” dansları için erotik olduğu gerekçesiyle ceza verilmesini talep ettiği raporun görüşüldüğü Üst Kurul’da, Ak Partili üyeler Taha Yücel, Vahap Darendeli, Tahsin Fendoğlu ve Hamit Ersoy rapor doğrultusunda oy kullandı ve ceza verilmesini istedi.

Ancak RTÜK Başkanı Davut Dursun, ender rastlanan bir tavır göstererek muhalefetle birlikte hareket edince, “Yok Böyle Dans”a 4’e karşı 5 oyla ceza çıkmadı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı yarışma programı için hazırladıkları raporda “ceza verilmesi” önerisinde bulunan uzmanların raporunda şu ifadeler yer aldı: “Söz konusu programın 21.11.2011 tarihli bölümünde Latin danslarından ‘ça ça ça’ ve ‘manbo’ isimli dansların icra edildiği, dansların erotik bir karekter taşıdığı, kadın dansçıların kostümlerinin de oldukça açık olduğunun gözlemlendiği, kadın dansçının bacaklarını erkeğin beline dolayarak erkek tarafından döndürülmesi, kadın dansçıların erotik görünümlü kıvırma hareketleri, erotik duruşları gibi figürlerin yer aldığı bölümlerin örnek olarak kliplerde gösterildiği, müstehcen içerikli yayınlara yer verilmesi çocukların psikolojik sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle 6112 sayılı Kanun’un 8. maddesi gereğince cezalandırılması gerektiğine karar verilmiştir.” 

Uzmanların ceza verilmesi isteğine muhalefet üyeleri karşı çıktı. Dans programlarında kostüm ve figürlerin normal karşılanması gerektiğini belirten muhalif üyeler, ceza verilmesi halinde dizi ve tüm TV programlarındaki dans sahnelerine ceza verilmesinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

Üyeler, mevzuata aykırı bir durumun olmadığını belirtti. Oylamada Üst Kurul’un Ak Parti kontenjanından seçilen üyeleri Taha Yücel, Vahap Darendeli, Tahsin Fendoğlu ve Hamit Ersoy, ceza verilmesi yönünde oy kullandı.

Ender rastlanan bir durum da olsa, RTÜK Başkanı Dursun muhalefetle birlikte ceza verilmemesi yönünde oy kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları