loading
close
SON DAKİKALAR

Buca’da teknolojik yatırım devrimi

Buca’da teknolojik yatırım devrimi
Tarih: 03.10.2013 - 13:49
Kategori: Yerel

Buca halkının belediye işlemlerini daha hızlı ve konfor içersinde yapabilmesi için yaklaşık 500 bin TL’lik yatırım yapıldı...

Buca Belediyesi giriş katında bulunan ve yoğunluktan uzun kuyruklar oluşarak vatandaşı zora sokan sistem tamamen ortadan kalktı. Geçtiğimiz aylarda Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın talimatı ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipliğince belediye içersinde bulunan alana kazmalar vuruldu. Üç aylık inşaat, internet ve alt yapı çalışmaları ile Buca Belediyesi gişeleri vatandaşlar için adeta baştan yaratıldı. Belediye işlemleri olan vatandaşlar artık hem uzun kuyruklarda bekleme döneminden kurtuldular hem de işlerini daha hızlı bir şekilde halledebiliyorlar. Yurttaşlar konfor içersinde oturabildikleri bekleme alanlarında kurulan teknolojik sistemler ile de tanışarak işlerini halledebiliyorlar. Yeni kurulan numaratör sistemi ile ödeme işlemlerini daha hızlı ve düzenli bir şekilde yaparak elektronik sıra sistemine de geçiş sağlayabildiler. Bunların yanı sıra artık vatandaşlar e-belediye, mobil belediye ve kiosklardan da faydalanabiliyor.

“e-belediye ve mobil belediyecilik”

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından gerçekleştirilen bu yatırımlar içersinde yer alan e-belediye ile Bucalı yurttaşlar, kullanıcı bilgileri güncelleme, tahsilat, tahakkuk, borç bilgileri, kredi kartı ile online borç ödeme, sokak rayiç değerleri görüntüleme ve bilgi edinme işlemleri de yapılabilmekteler. Ayrıca Buca Belediyesi “mobil belediyecilik” uygulaması ile d cep telefonu kullanan vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat hizmetine açık. IOS işletim sistemli cep telefonlarını kullanan vatandaşlar dünyanın her yerinden Buca Belediyesi ile ilgili güncel her türlü bilgi, haber ve duyuruya tek noktadan ulaşabiliyor. Öneri ve şikâyetlerini cep telefonları aracılığıyla yapabilmeleri dışında güncel borç bilgilerini görebilir ve güvenle ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Kiosk dönemi başlıyor

Dokunmatik bilgi terminalleri “Kiosk” ile de hizmet vatandaşların ayağına gidiyor. Bucalıların sıklıkla kullandıkları noktaları belirleyen Buca Belediyesi bu noktalara Kiosk terminalleri kurarak vatandaşların belediye binasına gelmeden hizmet almasını sağlıyor. Bu cihazlar üzerinden vatandaşlar belediyenin düzenlediği etkinliklerden ve duyurulardan haberdar olacak Buca ile ilgili güncel haberleri de görüntüleyebilecekler. Ayrıca Kiosk’lar aracılığıyla Kent Rehberi ve Navigasyon hizmetlerinden de faydalanabileceklerdir.

Bunun yanı sıra Bucalı yurttaşlar Buca Belediyesine uğramadan da her türlü işlemler hakkında 0 (232) 999 28 22 numaralı Çağrı Merkezini arayarak ta gerçekleştirebiliyorlar.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları