loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-2 yendi

Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-2 yendi
Tarih: 11.05.2019 - 19:37
Kategori: Spor

2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun 32. haftasında Çaykur Didi Stadyumu’nda lider Galatasaray, Çaykur Rizespor’a konuk oldu. Çaykur Rizespor'u 3-2 yenen Galatasaray deplasmandan puanını 66’ya çıkartarak ligin bitimine iki hafta kala lider olarak döndü....

Karşılaşmayı Glatasaray yönetimi tam kadro izledi...

8. dakikada Galatasaray deplasmanda 1-0 öne geçti. Ryan Donk topu kaptıktan sonra pasını sol kanattaki Onyekuru’ya aktardı. Onyekuru ceza sahası çizgisine doğru Feghouli’ye pasını aktardı. Feghouli’nin sol ayağıyla gelişine yaptığı vuruş direğe çarparak ağlarla buluştu.

44. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Çaykur Rizespor oyuncusu Muriqi, topu sürerek ceza sahasına girdi ve topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getirdi.

İlk yarı 1-1 bitti.

67. dakikada Emre Akbaba, Samudio’nun müdahalesinden sonra sakatlandı ve oyuna devam edemedi uzun süre maça ara verildi.

Bu pozisyondan sonra Samudio kırmızı kart ile oyun dışı kaldı ve Çaykur Rizespor 10 kişi kaldı.

76. dakikada ev sahibi Çaykur Rizespor skoru 2-1’e getirdi. Sağ çaprazdan Boldrin’in çektiği şutu Muslera çeldi. Muslera’nın çeldiği topu önünde bulan Aminu’nun vuruşu ağlarla buluştu.

87. dakikada Onyekuru ceza sahasına girerken yerde kaldı ve top Feghouli’nin önüne doğru açıldı. Feghouli’nin vuruşu az farkla yandan auta gitti. Pozisyonu VAR Sisteminden tekrar izleyen hakem Serkan Çınar penaltı noktasını gösterdi. 90+2. dakikada penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçen Diagne sağ köşeye yerden sert bir vuruş yaparak topu ağlara dönerdi ve skoru 2-2’ye getirdi.

Karşılaşmanın sonuna 12 dakikalık uzatma ilave edildi.

90+7. dakikadaGalatasaray bir kez daha öne geçti. Feghouli’nin sağ kanattan açtığı ortada kafayı vuran Diagne topu ağlara gönderdi ve skoru 3-2’ye getirdi. Bu gol ile birlikte Mbaye Diagne 30. golüne imza atarak Süper Lig tarihinde bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunu ele geçirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında skor değişmedi ve Galatasaray deplasmandan 3-2’lik galibiyet ile ayrıldı.

STAT: Çaykur Didi Stadyumu

HAKEMLER: Serkan Çınar, Mustafa Emre Eyisoy, Volkan Ahmet Narin, Emre Malok

VAR HAKEMLERİ: Alper Ulusoy, Ali Şansalan

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Moroziuk, Awaziem, Abarhoune, Melnjak, Azubuike, Musa (Nakoulma 90+10’), Aminu (Saadane 90+7’), Boldrin (Abdullah 83’), Samudio, Vedat Muriqi.

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk (Emre Akbaba 62’, Muğdat Çelik 74’), Fernando, Feghouli, Ndiaye (Sinan 83’), Onyekuru, Diagne.

GOLLER: Feghouli (9’), Muriqi (45’), Aminu (76’), Diagne (90+2’, 90+7’)

SARI KARTLAR: Aberhoune (37’), Boldrin (49’), Okechukwu (49’), Donk (49’), Moroziuk (55’), Musa (90+3’)

KIRMIZI KART: Samudio (73’)

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları