loading
close
SON DAKİKALAR

Güler Gezi Parkı’na destek eyleminde, Gündoğdu Meydanı’nda…

Güler Gezi Parkı’na destek eyleminde, Gündoğdu Meydanı’nda…
Tarih: 09.06.2013 - 15:30
Kategori: Siyaset

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin 12. gününde kulüp taraftarlarının Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirdiği destek gösterileri görsel şölene dönüştü...


Taksim Gezi Parkı eylemlerinin 12. gününde kulüp taraftarlarının Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirdiği destek gösterileri görsel şölene dönüştü. İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in de katıldığı destek eyleminde, yüz binlerce 
İzmirli Gezi Parkı’na desteğini sürdürdü. 

Taraftar gruplarınca alanda atılan birleşme sloganları ve renk ayrımı yapmaksızın kol kola giren taraftarları değerlendiren Güler, “Ortaya çıkan görsel şölenden etkilenmemek mümkün değil, taraftarların ilk kez bir araya geldiği gösteri hepimizin özlemle beklediği bir tabloydu. Burada bulunan tüm taraftar guruplarını kutluyorum. Bu kardeşlik ve birlik teması her alanda görmek istediğimiz bir duygudur” dedi.

“Bu eylemler tam anlamıyla bir halk hareketidir”

Tüm yurda yayılan Gezi Parkı direnişi eylemlerini değerlendiren Güler, “Bu eylemler tam anlamıyla bir halk hareketidir. Bu eylemlerin iki temel mesajı vardır: bu hareket bir yaşam tercihimiz, iki rejim tercihimiz var diyor. Yaşam tercihimiz özgür ve laik 24 saat tercihimizdir. Rejim tercihimiz ise ulusal ve demokratik bir toplum istiyorum tercihidir. Bu söylediklerimi nereden mi çıkarıyorum? Sloganlardan. Alanlarda toplananlar diyorlar ki kürtaja sen karışma, dinleme, izleme; telefonda, internette beni rahat bırak. Üç çocuk mu doğururum beş çocuk mu sanane. İçerim bu alkolik olmak demek değildir, neyi yapacağımı sen belirleme, özgür bırak beni diyor. Bu eylemler laik yaşam tercihinin çığlığıdır. Bu eylemlere katılanların ulusal ve demokratik bir sistem istediklerini nereden mi biliyorum? Nereye bakarsanız Mustafa Kemal Atatürk’lü bayraklar görüyorsunuz. İki ayyaş sözüne bu alanlarda tüm Türkiye’nin nasıl tepki duyduğunu görüyorsunuz. Anayasa değişiklikleriyle, bu sözde çözüm süreciyle, gizli kapaklı yapılan şeylere burada itirazı görüyorsunuz. Bu meydan diyor ki: Ulusal birlik içinde bireysel özgürlüklerimi teslim et. Bu alanlardan yükselen ses başka hiç bir şey demiyor. İktidar bu sesi duymuyor ama duymak zorunda. Aksi halde iktidarın bir çözüme varması mümkün değil” dedi.

Dilek Balonları

Birgül Ayman Güler, Gezi Parkı eylemlerine destek gösterileri sırasında Gündoğdu Meydanı’nda İzmirli Boşnaklar Derneği’nin ve Balbay’a Özgürlük Platformu’nun açtığı stantları da ziyaret etti. Güler, İzmirli Boşnaklar Derneği tarafından Serebrenika katliamının yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen dilek balonlarının gökyüzüne bırakılması etkinliğine katıldı. Güler yaktığı mumu balon içinde gökyüzüne salarken barış dileğinde bulundu. Işık oyunları ile gökyüzünde dans eden dilek balonları, meydandakilerin barış ve özgürlük isteklerini selamlayarak gökyüzünde süzüldü.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları