loading
close
SON DAKİKALAR

 Kargo işçileri örgütleniyor

 Kargo işçileri örgütleniyor
Tarih: 26.09.2013 - 17:29
Kategori: Sendika

Nakliyat-İş Örgütlenme Uzmanı Mehrali Bozgun, korgo işçilerinin uzun çalışma saatleri, düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına karşı sendikalı olduğunu dile getirdi...

“İnsan unsurunun en önemli faktör olduğuna inanıyoruz. Bilinçli çalışma, dürüstlük, sabır, tutarlılık, üstün kalite, gelişme ve geliştirme, koşulsuz sevgi, yardım etme ve yüreklendirme; oluşturduğumuz kültürün dayandığı temel ilkelerdir” Çalışanına değer verdiğini onu önemsediğini düşündüren bu sözler işçisini sendikalı olduğu için kapının önüne koyan Yurtiçi Kargo’nun internet sitesindeki tanıtımdan.

Türkiye’de kargo sektörü denince ilk akla gelenler, uzun çalışma saatleri, ağır çalışma koşulları, düşük ücrettir. Türkiye’de küçüklü büyüklü onlarca korgo şirketinde 100 bine yakın işçi çalışıyor.

Son dönemde MNG, Yurtiçi Kargo işçileri sendikalaşma mücadelesi veriyor. Ancak yasal haklarını kullanan işçilerin çoğu patronlar tarafından işten atılıyor. Türkiye’nin değişik illerinde direnişte olan MNG ve Yurtiçi Korgo işçileri, insanca çalışma koşulları istiyor.

Nakliyat-İş Sendikasında örgütlenme mücadelelerini sürdüren işçiler, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antep’te direnişte.
Nakliyat-İş Örgütlenme Uzmanı Mehrali Bozgun, korgo işçilerinin uzun çalışma saatleri, düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına karşı sendikalı olduğunu dile getirdi. Patronların sendikalaşmayı engellemek için taşeronları kullandığını dile getiren Bozgun, sendikaya üye olan işçilerin baskı altına alındığını belirtti. Sendikalaşmadan sonra patronların bazı iyileştirmelere gittiğini de sözlerine ekleyen Bozgun, yetki alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları