loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: ''Hep beraber mücadele edeceğiz''

Kılıçdaroğlu: ''Hep beraber mücadele edeceğiz''
Tarih: 04.03.2014 - 16:35
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Kılıçdaroğlu: ''Hep beraber mücadele edeceğiz. Mücadelemiz hayırlı bir mücadeledir. Kutsal bir mücadeledir. Mübarek bir mücadeledir'' dedi...

“Ben Kemal Kılıçdaroğlu’yum. Her kuruşun hesabını bu millete vereceğim. Bu ülkede herkes iş sahibi olsun diye mücadele edeceğim. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, her evin her ailenin geliri olacak.”

Kılıçdaroğlu, Selimiye Meydanı’nda kurulan platformda yaptığı konuşmada, Edirne’de tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yüzyıllardır devam ettiğini, “Altın kemerin takılacağı” dönem Edirne’ye geldiğini bildirdi.

Kırkpınar etkinliğin güzel yanının büyük boy bir Türk bayrağının stadyumda taşınması olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Türk bayrağı geçerken hepimiz ayağa kalkarız. Çünkü bayrak bizim onurumuzdur” dedi. Bayrağın halkı, devleti temsil ettiğini, her zaman baş üzerinde taşıdıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir şairin dediği gibi, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, topraksa eğer üstünde ölen varsa vatandır’ diyor. Bayrak geçiyor, bayrak geldiği zaman ben ve arkadaşlarımın tamamı ayağa kalktı ama 4 bakan ayağa kalkmadı. Edirneliler’e şikayet ediyorum. Edirneliler şunu söylemeli; bayrak geçerken ayağa kalkmadıysan hangi yüzle benim oyumu istiyorsun sen? Bugünlerde sıkışmış ya Türkiye Cumhuriyeti’nden söz ediyor, Kuvayi Milliye’den söz ediyor. Hani hırsız konusunu kapatabilir miyim diye. Bursa’ya gittim. Bursa’da Türkiye Cumhuriyeti Valiliği yazıyordu. Kaldırmışlardı Türkiye Cumhuriyeti’ni. Bizim milletvekillerimiz soru önergesi verdiler. Dediler ki soru önergesinde; Türkiye Cumhuriyeti’ni niye kaldırdınız? Efendim diyor, kameralarda yer olmadığı için kaldırdık diyor. Kamerada yer var ama senin kafanda yok. Ben bunu çok iyi biliyorum. İşin özeti bu, kişi temiz bir kişi değil. Halkı soyandan başbakan olmaz. Bunun yüzde biri olsa biz sokağa çıkamayız. Ama bunlar meydanlara çıkıyorlar, konuşuyorlar. Paralar dökülüyor, fışkırıyor. Halen din iman edebiyatı yapıyorlar.”

-”Bir medya havuzu oluşturdular”

Kılıçdaroğlu, halkın bilgi almasının engellenmesi için bir şeyler yapıldığını, medya havuzu oluşturulduğunu söyledi. 630 milyon dolar paranın bir havuzda toplandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Toplayan da eski bir bakan. Şimdi İzmir’de büyükşehir belediye başkan adayı. Adı Binali değil milyon Ali. Çünkü milyonlarca para topluyor. Allah aşkına bu adamı merak ediyorum, nasıl İzmirlilerin karşısına çıkıp da oy isteyecek. İnsanda biraz ar, edep, haya, utanma duygusu olur ama yok bunlarda. 630 milyon dolar oluşturdular medya satın altılar. Biliyorsunuz bu adam döneminde bir de alo Fatih dönemi başladı. Daha cümlesi bitmeden, emredesiniz sayın başbakanım diyor. Temiz, ahlaklı, halka saygı duyan, tüyü bitmemiş yetim hakkına sahip çıkan bir siyaset istiyor musunuz, kadın-erkek eşitliği, gençlere saygı istiyor musunuz, işsizlikle mücadele eden bir siyasal parti istiyor musunuz? Adres belli, yer belli Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partidir adres artık.”

Türkiye’de yaşananların yalnız ülke içinde değil tüm dünyada konuşulduğunu savunan Kılıçdaroğlu, Gezi odaklı gelişmeler sırasında pek çok kişinin yaralandığını, altı kişinin de hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Adam çıktı dedi ki ‘camide bunlar içki içtiler’. Caminin imamı çıktı, ‘ben din adamıyım yalan söyleyemem burada içki içilmedi’ dedi. Sen misin bunu söyleyen, imamı sürdüler. Hukukun üstünlüğünü savunuyorsak, ahlakı savunuyorsak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunuyorsak beraber çalışacağız. Benim tek başıma çalışmam yetmez. 30 Mart’ta sandığa gideceğiz. Beraber çalışacağız, beraber mücadele edeceğiz. Türkiye’yi haramilerden temizleyeceğiz. Haramilerin iktidarını yıkacağız” dedi.

-”Huzurlu bir Türkiye inşa edelim”

Çiftçi ürettiği ürünün ve alın terinin karşılığını alamamasının, traktörünü en pahalı mazotla çalıştırmasının, maaşı yetmeyen ekemlinin çalışmasının sorumlusunun iktidar olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “İşsiz kardeşim iş bulamıyorsan, atama bekleyen öğretmen atanamıyorsa, öğrenci ile yan yana getiremiyorlarsa bunun nedeni bu siyasal iktidardır. Fatura bu ülkenin insanlarına çıkarıyor. Hep beraber mücadele edeceğiz. Mücadelemiz hayırlı, kutsal, mübarek bir mücadeledir. Çünkü bizim mücadelemiz kul hakkı yiyenlere karşı yapılan bir mücadeledir. Gençlere, bizim umutlarımıza seslenmek istiyorum. Türkiye’yi ve içinde bulunduğumuz koşulları da biliyorsunuz. 17 Aralık operasyonunun yapıldığı sabah Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde genç bir çocuğumuz ‘açım’ diyerek kendini yaktı. On gün sonra da hayatını kaybetti. Ona sahip çıkan oldu mu? İşsiz kardeşlerime sesleniyorum. Eğer siz işsizseniz sebebi bu adamdır, sebebi bunlardır. Gelin yeni bir Türkiye inşa edelim. Gelin güzel bir Türkiye inşa edelim” diye konuştu.

Vatandaşın AK Parti’yi yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele etmesi için iktidara getirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, daha önceki seçimlerde AK Parti’ye oy verenlere seslendiğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama onlar geldiler sizi kandırdılar, sizi soydular, sizi aldattılar. Artık yeter deyin. Güneş gibi her şey aydınlıksa, bu gerçeği hepinizin görmesi lazım. Adalet ve Kalkınma Partisi, aileyi kalkındırma partisine döndü. Kendi aileleri, kendi bakanları zengin oldu. Onların çocukları iş buldu. Eğer sen hala ben Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vereceğim diyorsan şikayet etmeye hakkın yok artık. Ülkenin sorunları nasıl çözülecek demeye de hakkın yok. Ben söylüyorum CHPiktidarında bir kim yolsuzluk yaparsa sonuna kadar hesabını verecektir, bunun güvencesi benim. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’yum. Her kuruşun hesabını bu millete vereceğim. Bu ülkede herkes iş sahibi olsun diye mücadele edeceğim. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, her evin her ailenin geliri olacak. Aile sigortasını hayata geçireceğiz. Hiç kimse şu veya bu şekilde birisine muhtaç olmayacak, devletin güvencesi altında olacak. Çiftçi üretecek malının, alın terinin karşılığını alacak. Sonbaharda düğününü derneğini yapacak, huzur içinde olacak. Siz düşünebiliyor musunuz 21. yüzyılın Türkiye’sinde saman ithal ettik. Böyle bir şey olabilir mi? Ama oldu. Onlar ceplerini doldururken çiftçi ürün ekemedi. O nedenle gelin yeni bir Türkiye inşa edelim. Huzurlu bir Türkiye inşa edelim. Kadınların evde mutlu olduğu, çalışanların barış içinde huzur içinde sokağa çıkıp gezdiği, sokakta karşılaşsak bile selam verdiğimiz bir Türkiye inşa edelim.”

Konuşmasının ardından CHP Edirne, ilçe ve belde belediye başkan adaylarıyla partililerini selamlayan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara kırmızı, beyaz karanfil dağıttı. Parti otobüsünden vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra Saraçlar Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları