loading
close
SON DAKİKALAR

1.7 milyar insan riskli grupta

1.7 milyar insan riskli grupta
Tarih: 16.06.2020 - 11:01
Kategori: Bilim

Koronavirüs diyabet, solunum yolları ve kalp rahatsızlığı olan insanları daha fazla etkiliyor. Yeni bir araştırma her beş kişiden birinin bu rahatsızlıklardan en az birine sahip olduğunu ortaya koydu. Bu yaklaşık 1.7 milyar insanın Covid-19'da riskli grupta olduğu anlamına geliyor. ...

Lancet Global Health dergisinde yayımlanan yeni bir makale Çin'de başlayan SARS benzeri yeni tip corona virüs salgınına ilişkin dikkat çekici bulgular ortaya koydu.

Bilim insanları, diyabet, solunum yolları, kalp rahatsızlığı ve obezite gibi hastalıkların corona virüsle ilişkisini ortaya koymuştu.

Bu hastalıklarından birine sahip olanların Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetme ihtimallerinin yüksek olduğu belirtiliyordu.
Lancet'te yayımlanan yeni araştırma ise tehlikenin boyutlarını ortaya koydu.
Dünya nüfusunun yüzde 22'si diyabet, solunum yolları ve kalp rahatsızlığı sorunlarından en az birine sahip. Bu dünya üzerinde 1,7 milyar insanı Covid-19'da riskli gruba sokuyor.

Araştırmanın baş yazarı Andrew Clark bu verilerin sağlık görevlilerine riskli grupların korunması ve aşının çıkması durumunda öncelikli grupların belirlenmesi konusunda yardımcı olabileceğini söyledi.
Ayrıca araştırmaya göre 349 milyon kişinin Covid-19'a yakalanması durumunda hastanede tedaviye ihtiyaç duyacağı belirtliliyor.
Araştırmacılar risk faktörlerini hesaplarken obeziteyi dahil etmediklerini ifade etti.

Kaynak : NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları