loading
close
SON DAKİKALAR

1 ayda 14 kadın öldürüldü

1 ayda 14 kadın öldürüldü
Tarih: 16.04.2013 - 13:28
Kategori: Kadın

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, kadına karşı şiddetin hiç olmadığı kadar arttığını kaydederek sadece Mart ayında 14 kadının öldürüldüğünü söyledi...

Manisa’da, geçen hafta ayrı yaşadığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Fethiye Gökçen ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, kadına karşı şiddetin hiç olmadığı kadar arttığını kaydederek sadece Mart ayında 14 kadının öldürüldüğünü söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, kadına yönelik her türlü şiddetin acilen sona erdirilmesi için tüm çabayı göstereceklerini, Fethiye Gökçen’i öldüren tutuklu Ali Gökçen hakkında açılacak davanın takipçisi olacaklarını belirtti. Konuyu bu hafta TBMM gündemine taşıyacağını belirten Sakine Öz, bakanlığın daha somut çalışmalar yürütmesi gerektiğini, siyaset üstü bir anlayışla ve muhalefetin çözüm önerilerini dikkate alan bir duruşla birlikte hareket etmek gerektiğini kaydetti. Öz, "Geçtiğimiz mart ayında, ne yazık ki kadına şiddet arttı. Kadınlar, şiddetin odağı haline getirildi. Basına yansıdığı kadarıyla, Bianet’in bir araştırmasında, ülkemizde sadece mart ayı içinde 14 kadın öldürüldü. Özellikle bıçak ve silah, birçok kadın arkadaşımızın umutlarını parçaladı. Mart ayında 16 kadına ve kız çocuğuna tecavüz edilirken, 25 kadın ve kız çocuğu şiddet sonucunda yaralandı. Darp ve gasp sürdü. Kadın cinayetleri çoğunlukla evli ya da boşanma aşamasında ayrı yaşayan ailelerde oldu. Mart ayında kadınlar, mahkemelerden tedbir kararı aldırmalarına rağmen saldırılar dinmedi. Tedbir kararıyla rahat nefes almak isteyen 2 kadın öldürülürken, 4 kadın da ağır şiddet gördü" dedi.

Cinsel tacizin de arttığını belirten Öz, "Maruz kalınan cinsel şiddetin geneli, çok acı ama gerçek, tanıdıklardan geliyor. Kadınlara evden hastaneye, sokaktan işyerine kadar hemen her yerde taciz uygulanıyor. Artık isyan etme noktasına gelen kadınlar, şikayet ettiklerinde ise yasaların ve kurumların gereken ilgiyi göstermediklerinden, caydırıcı cezalara başvurmadıklarından dert yanıyor" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları