loading
close
SON DAKİKALAR

1 Ocak sendromu nasıl atlatılır?

1 Ocak sendromu nasıl atlatılır?
Tarih: 12.02.2012 - 01:01
Kategori: Sağlık, Yaşam

İşte karışık reçetelere gerek kalmadan günlük yiyecekler ile akşamdan kalmalığı atlatmanın yolları:

ABD’de basılan Atlantic dergisi yılbaşı gecesi aşırı alkol alanların ertesi gün hiçbir sorun yaşamaması için uygulamaları gereken yöntemleri açıkladı. 

-  Yumurtadaki sitein adlı amino asit, akşamdan kalmalığa neden olan toksik madde asitaldehitin etkilerini zayıflatarak karaciğeri rahatlatıyor.

-  Alkol alındıktan sonra aşırı derecede idrara çıkmak hem sıvı kaybına hem de vücuttaki potasyumun erimesine işarettir. Portakal suyu içerek ve avokado yiyerek potasyum takviyesi yapabilirsiniz. İdrar nedeniyle vücutta eksilen bir diğer mineral sodyumdur. Sodyum kaybı hindistan cevizi suyuyla geri kazanılabilir.

-  Meyve yiyerek vücudunuza früktoz yani meyve şekeri alabilirsiniz. Böylelikle alkolün yaktığı glisojen yerine yeni bir glükoz kaynağı koyarak yorgunluğun ve halsizliğin önüne geçebilirsiniz. 

-  En önemli önlem bol bol su içmek. Akşamdan kalmalığın en büyük sebebi vücudunuzun susuz kalmasıdır. Susuz kalan organlar beyinden su çalar, küçülen beyin zarları çekildikçe de başağrısı meydana gelir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları