loading
close
SON DAKİKALAR

'10 Kasım törenlerine katılımı azaltıyorlar'

'10 Kasım törenlerine katılımı azaltıyorlar'
Tarih: 10.11.2012 - 13:25
Kategori: Gündem

CHP Kocaeli İl Başkanlığı, 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinliklerini engellemeye yönelik girişimlerin yapıldığını iddia etti...

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan bir açıklama yaparak, öğrencilerin 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinliklerine katılmalarının valilik tarafından engellenmeye çalıştığını öne sürdü. Kuşkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AKP iktidarının Cumhuriyetimize, cumhuriyet değerlerimize ve Büyük Önder Atatürk’e yönelik saldırıları bitmek bilmiyor. Cumhuriyet Bayramımızın 89. yıldönümünde başkent Ankara ve birçok ilimizde yaşanan kutlama törenlerini engelleme çabalarına ilimizde de tanık olmuştuk. Ankara’ya gitmek isteyen yurttaşlarımızın otobüslerinin engellenmesi bir anayasal suçtur. Yurttaşlarımızın seyahat özgürlüğü Valilik tarafından keyfi bir şekilde engellenmiştir. Ancak konunun asıl vahameti, Cumhuriyet düşmanlığının ulaştığı boyuttur. 

Şimdi de 10 Kasım Atatürkü Anma etkinliklerine yönelik engellemelere tanık olmaktayız. Ellerinden gelse Atatürk’ü unutturmak için törenleri tamamen yasaklayacak olan zihniyet, buna gücü yetmediği için coşkuyu ve katılımları azaltmak yolunu seçmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği bir yazı ile taşıma ve servis yoluyla gelen öğrencilerin Atatürk’ü Anma törenlerine getirilmemesi istenmektedir. Sayın Valimizden bu tasarrufun gerekçesinin kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 74. Yıldönümünde saygı ve özlemle anar; hiçbir gücün Atatürk sevgisini milletimizin gönlünden silemeyeceğinin bilinmesini özellikle isteriz."

CHP Kocaeli İl Başkanlığı

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları