loading
close
SON DAKİKALAR

100’üncü kez SESSİZ ÇIĞLIK atıldı

100’üncü kez SESSİZ ÇIĞLIK atıldı
Tarih: 24.08.2014 - 12:31
Kategori: Gündem

Vardiya Bizde Platform, 100’üncü kez SESSİZ ÇIĞLIK atmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde ve Amerika'da toplandı...

Vardiya Bizde Platform, 100’üncü kez SESSİZ ÇIĞLIK atmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde ve Amerika'da toplandı...

Beşiktaş'ta Demokrasi Anıtı önünde 100.sü yapılan Sessiz Çığlık eylemine Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Oda TV, Şike, Gizli Belge, Zirve Yayınevi ve 28 Şubat davalarında yargılananların aileleri, Gazeteci Meriç Velidedeoğlu, Ayşenur Arslan, Yazgülü Aldoğan, www.istanbulgercegi.com genel yayın yönetmeni İmambakır Üküş, Emekli Amiral Türker Ertürk, Hıdır Hokka çok sayıda basın mensubu ve vatandaşlar destek verdiler...

100.sü yapılan Yapılan basın açıklamasında;

Adalet 100 haftadır ağlıyor. Adalet dağıtması gerekenler 100 haftadır sağır, dilsiz ve gözleri görmüyor.
Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Oda TV, Şike, Gizli Belge, Zirve Yayınevi ve 28 Şubat Davalarının suçsuz ve halen tutsak olan sanıkları ile yakınları adaleti beklemeye devam ediyor.

Kumpas davaları olarak da adlandırılan bu davalarla, ülkeye önemli hizmetlerde bulunmuş değerli insanlar; sahte ihbar mektuplarıyla, yasadışı dinlemelerle, sahte delillerle, suçlu gizli tanıklarla, ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla mahkum edilmiş, 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren bu husus ilgili tüm çevreler tarafından açıkça itiraf edilmiştir.
Hukuk düzeninin ülkeye yeniden egemen olabilmesi için yürütülen adalet mücadelesi neticesinde; sözde Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Oda TV, Şike, Gizli Belge ve 28 Şubat Davaları çökmüş, haksız ve hukuksuz olarak tutuklanan yurtseverler tahliye edilmişlerdir.

Şimdi sıra; sözde Askeri Casusluk ve Zirve Yayınevi davalarındadır.

Bu davalar da çok yakında çökecek ve tutuklu olan arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşacaklardır.

Değerli dostlar, Sessiz Çığlık Eylemleri; haksızlık ve hukuksuzlukların sona erdirilmesi, adaletin yerini bulması, tutsakların özgürlüklerine kavuşturulması ve kumpasçılardan hesap sorulması amacıyla düzenlenmektedir.

Halen tutuklu ve tutuksuz olarak yargılanan veya hakkında haksız ve hukuksuz olarak hüküm verilen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli mensupları, değerli bilim adamları, siyasetçiler, gazeteciler, aydınlar ile onların aileleri ve dostları olan bizler, tüm tutsaklar özgürlüklerine kavuşup, kumpasçılar adalet önünde hesap verinceye kadar haksızlık ve hukuksuzlukla mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. 

100’üncü kez SESSİZ ÇIĞLIK atıldı

Bu onurlu mücadelede bizlere her türlü desteği veren kurum ve kuruluşlara, arkadaşlarımıza, dostlarımıza, vatandaşlarımıza ve Yüce Türk Ulusuna şükranlarımızı sunuyoruz.

100. Sessiz Çığlık Eyleminin, özgürlüklerin kısıtlandığı son eylem olması dileğiyle; Silivri, Mamak, Şirinyer, Eskişehir, Antalya ve Malatya’da bulunan kahramanlara selam olsun.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur. 

Vardiya Bizde Platformu

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları