loading
close
SON DAKİKALAR

11. Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali online düzenlenecek

11. Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali online düzenlenecek
Tarih: 27.09.2020 - 15:50
Kategori: Kültür & Sanat

İzmir’de bu yıl 1-4 Ekim tarihleri arasında fiziksel olarak düzenlenmesi planlanan 11. Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali, online gerçekleşecek.

İzmir’de bu yıl 1-4 Ekim tarihleri arasında fiziksel olarak düzenlenmesi planlanan 11. Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali, İzmir İl Hıfsızsıhha Kurulu’nun aldığı kararla Covid-19 önlemleri kapsamında online gerçekleşecek. Tüm film gösterimleri ve atölyeler, Youtube ve Facebook üzerinden canlı yayınlacak.

FESTİVAL PROGRAMI VE ÖDÜLLERİ BELLİ OLDU

Bu yıl “Contrust (Tezatlık ve Güven)” temasıyla yola çıkan Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali’nde Türkiye yapımı 9 filmin de yer aldığı toplam 32 Balkan yapımı film, ödüller için yarışacak.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu sponsorluğunda kazanan filmlere En İyi Film Ödülü (1000 avro), En İyi İlk Film Ödülü (500 avro), Seyirci Ödülü (300 avro) ve Özel Mansiyon Ödülleri takdim edilecek. Ayrıca Seyirci Ödülü oylaması, internet üzerinden yapılacak, bu sürecin sponsorluğunu Biennale of Western Balkans üstlenecek.

Ödüller; Türkiye'den Antalya Altın Portakal Ödüllü oyuncu Nesrin Cavadzade, Yunanistan'dan Cannes, Toronto, Locarno, SarayBosna Film Festivalleri'nde adaylıkları bulunan yönetmen Jacqueline Lentzou ve Romanya'dan yönetmen Mihaela Constantinescu'nun yer aldığı 3 ana jüri tarafından verilecek.

Yarışma filmleri dışında, Türkiye’den İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nde 2019 yılında ödül alan 5 film ile birlikte Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun düzenlediği Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda ödül alan 9 film, gösterim seçkisinde yer alacak.

Romanya’da düzenlenen BUZZ Internatonal Film Festivali’nden, Holllanda’da düzenlenen Shortcuzz Amsterdam’dan, İtalya’da organize edilen Adriatic Short Film Festivali’nden filmler, Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali kapsamında sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca bu sene Fransa’ya odaklanan festival, önemli film festivallerden ödül almış Fransız animasyon filmlerinin gösterimine de yer verecek.

Festival programı ve detaylı bilgi http://www.balkansbeyondborders.eu/ sitesinden edinilebiliyor.

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları