loading
close
SON DAKİKALAR

12 yıl sonra tarih tekerrür edecek mi?

12 yıl sonra tarih tekerrür edecek mi?
Tarih: 02.04.2013 - 14:27
Kategori: Spor

Real Madrid ile çeyrek final ilk maçında karşı karşıya gelecek sarı-kırmızılı takım güçlü rakibi karşısında aynı başarıyı tekrarlamanın hesaplarını yapıyor.

Nisan 2001'deki karşılaşmada gol atan Hasan Şaş ve Ümit Davala; bu kez yardımcı antrenör olarak, o karşılaşmada kaleyi koruyan Claudio Taffarel ise bu kez kaleci antrenörü olarak görev alıyor. Sarı-kırmızılı takım, 2000-2001 sezonunda çeyrek finalde eşleştiği İspanyol devi ile ilk maçını 3 Nisan 2001 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yaptı.

Rakibi karşısında ilk yarıyı 2-0 geride kapatan Galatasaray, ikinci yarıda attığı gollerle müthiş bir dönüş yaparak mücadeleden 3-2 galip ayrılmasını bildi. Maçın ilk yarısında Ivan Helguera ve Claude Makelele'nin gollerine engel olamayan sarı-kırmızılı takım, 47. dakikada Ümit Davala'nın penaltıdan, 66. dakikada da Hasan Şaş'ın kaydettiği gollerle skoru 2-2 yaptı. Mücadelede Galatasaray'a galibiyeti getiren golü ise 75. dakikada Mario Jardel attı.

G.SARAY'IN KOZU BURAK YILMAZ

Bu müsabaka, sarı-kırmızılı ekibin İspanyol takımları karşısında galip geldiği son maç oldu. Galatasaray, deplasmanda yapılan rövanş maçında ise rakibine 3-0 mağlup olarak kupadan elendi.

Sarı-kırmızılı takım, Real Madrid karşısına bu kez teknik direktör Fatih Terim yönetiminde çıkacak. Galatasaray, 3 Nisan 2001'de Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde sahaya çıkmıştı.

İSPANYA'DA 22 BİN TÜRK

Öte yandan yarın oynanacak çeyrek finali öncesinde Madrid'e Türkiye'den adeta akın yaşanıyor. Madrid kulübünün, sarı - kırmızılı taraftarlara 4 bin kişilik yer ayırdı ve bu biletler kısa süre içerisinde tükendi. Ayrıca Madrid kulübünden de 18 bin Türk taraftarın bilet aldığı öğrenildi.

Yarın akşam saat 21:45'te başlayacak maçta, Santiago Barnabeu Stadı'nda yaklaşık 22 bin Türk taraftarın olması bekleniyor...

MOURINHO ÇEYREK FİNALDE KAYBETMİYOR

Bu yıl Santiago Barnabeu Stadı'nda oynanan Real Madrid - Manchester United maçında 4 bin İngiliz, Borussia Bortmund maçında ise 8 bin Alman taraftar vardı... Santiago Barnabeu Stadı'nın kapasitesi: 85 bin 454.

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları