loading
close
SON DAKİKALAR

13 bin lirayı ver, yakını gör!

13 bin lirayı ver, yakını gör!
Tarih: 12.02.2012 - 17:04
Kategori: Sağlık, Yaşam

Yaşlılık sebebiyle yakını göremeyenler, “Z Kamra” adlı teknikle gazetelerini okuma gözlüğü takmadan okuyabilecekler..

Yaşlanma nedeniyle yakını göremeyen, başka deyişle “presbiyopi” hastaları, California’da geliştirilen, Japonya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde denenen “Z Kamra” adlı teknikle gazetelerini okuma gözlüğü takmadan okuyabilecekler. 

Dün de İngiltere’de denenen “Z Kamra” tekniği, lazerle korneaya bir delik açılmasını ve alyuvardan daha ince, plastikten bir dolgunun elle yerleştirilmesini içeriyor. 

Hastanın gözü 15 dakika süren müdahale sırasında bir damla sayesinde uyuşturuluyor. 

İngiltere’de dün özel bir hastanede operasyonu yapan David Allamby, tıpta devrim niteliği taşıyan yönteme önümüzdeki 10 yılda sadece İngiltere’de 4 milyon kişinin başvuracağını söyledi. Bir göz için maliyeti 2 bin 800 sterlin (7 bin 840 TL), iki göz için ise 4 bin 600 sterlin (12 bin 880 TL) olan yöntemin en önemli yan etkisi ise gece görüşünü kısıtlaması. 

Dr. Allamby, çok önemli olduğunu söylediği yöntem için “Bu bir anlamda yaşlanmayı durduruyor, en azından gözler için” dedi. “Z Kamra” deneme aşamasındayken gözlerine müdahale edilen 53 yaşındaki sağlık çalışanı Theresa Ferguson ise “Çok heyecanlıydım ama hiç acı çekmeden, çok kısa sürede bitti, çok mutluyum” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları