loading
close
SON DAKİKALAR

17 şehit için Diyarbakır'da tören düzenlenecek

17 şehit için Diyarbakır'da tören düzenlenecek
Tarih: 11.11.2012 - 12:55
Kategori: Gündem

Siirt'in Pervari İlçesi kırsalında düşen helikopterde şehit olan 17 asker için Diyarbakır'da tören düzenlenecek...

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 asker için Diyarbakır 2. Taktik Ana Jet Üs Komutanlığı'nda tören düzenlenecek.

17 askerin cenazeleri bulundukları Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan saat 19.30 sıralarında helikopterlerle Siirt Havaalanı'na götürüldü.

Şehitlerden önce kişisel eşyaları valizlerle getirilerek Türk Hava Kuvvetleri'ne ait Casa tipi uçağa konuldu. Ardından şehitlerin cenazeleri tek tek uçağı alındı.

Şehitlerin cenazelerinin uçağa konulması sırasında uçak mürettebatının selam durdukları görüldü.

Şehitlerin cenazeleri uğurlanırken, Siirt Valisi Ahmet Aydın ile 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken de havaalanında hazır bulundu.

Şehitlerin cenazeleri uçakla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na otopsi yapılmak üzere gönderildi.

Şehitler bugün Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de katılacağı törenle memleketlerine uğurlanacak.

Bu arada kazanın olduğu bölgede Diyarbakır 7'inci Kolordu Askeri Savcılığı'ndan giden bir savcı incelemelerde bulundu. Savcının yere inmediği ve kaza bölgesini helikopterden incelediği belirtildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları