loading
close
SON DAKİKALAR

17 üyesi gözaltına alınan Diyarbakır Barosu'ndan açıklama

17 üyesi gözaltına alınan Diyarbakır Barosu'ndan açıklama
Tarih: 20.11.2020 - 16:10
Kategori: Gündem

Diyarbakır Barosu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukatlarla ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır Barosu'ndan yapılan açıklamada, 17 üylerinin gözaltına alındığı belirtilerek, "Güvenlik endeksli yürütülen, kişi özgürlüğü ve güvenliği ile hukuk güvenliğini ortadan kaldıran bu hukuk dışı operasyona son verilmesini, meslektaşlarımızın ve diğer gözaltındakı STK temsilcilerinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" denildi.
Diyarbakır Barosu'un açıklaması şöyle:
"Yargı reformu, avukatları ve sivil toplum örgütü temsilçilerini gözaltına almakla başladı. Bu sabah saat 4:30'de Diyarbakr Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında 'DemokratikToplum Kongresi binasında farklı tarihlerde yapılan aramalarda elde edilen fiziki ve dijital dokümanlarda isimlerinin bulunduğu' iddiasıyla baromuz üyesi en az 17 meslektaşımız ile Şırnak ve Adıyaman Barosu iki meslektaşımızın yanı sıra diğer toplum ötgütü temsilcilerinin evine baskın yapılmış, evleri aanmış ve devamında gözaltına alınmışlardır. 
Diyarbakır Barosu'nun kurumsal yapısına, üyelerine ve sivil toplum alnında çalışan hak örgütlerine yönelik uzun zamandan bu yana sistematik bir şekilde baskı, tehdit ve gözaltılar yapılmaktadır. Bu sabah yapılan baskınlarla da Diyarbakır Barosu'nun sesinin boğulmak istenildiğini, sivil toplumun çalışmalarına doğrudan müdahale edildiğini bizlere bir kez daha göstermiştir. 
Hukukun ayaklar altına alındığı yargının iktidarın emir ve talimatlarına göre hareket ederek avukatları baskılamaya çalıştığı günlerden geçmekteyiz. Demokrasinin ve hukuk devleti olma iddiasının rafa kaldırılmasının yaratacağı yıkımı ve felaketi görmeyen aklın bu ülkenin bir arada barış içinde yaşama bağını ortadan kaldırmaya götüren yolun taşlarını döşedikleri bilinmelidir. 
Diyarbakır Barosu olarak barış ve huzur içinde yaşamanın yegane yolunun demokrasiye ve hukuk devletine dönüş yapmakla mümkün olduğu görüşümüzü tekrarlıyoruz. Güvenlik endeksli yürütülen, kişi özgürlüğü ve güvenliği ile hukuk güvenliğini ortadan kaldıran bu hukuk dışı operasyona son verilmesini, meslektaşlarımızın ve diğer gözaltındakı STK temsilcilerinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları