loading
close
SON DAKİKALAR

'19 Mayıs Bayramı'na ve bayrağa yasak olmaz'

'19 Mayıs Bayramı'na ve bayrağa yasak olmaz'
Tarih: 22.05.2013 - 23:25
Kategori: Özel Haberler

Güler, Samsun ADD Şubesi tarafından düzenlenen, Bisikletçiler tarafından getirilen toprak ve Türk Bayrağı’nı Ata’ya sunma törenine katıldı.

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Samsun ADD Şubesi tarafından düzenlenen, Perşembe Akşam Bisikletçileri tarafından getirilen toprak ve Türk Bayrağı’nı Ata’ya sunma törenine katıldı.

Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen, Samsun'dan Perşembe Akşam Bisikletçileri tarafından bisikletle getirilen toprak ve bayrağı Ata'ya sunma törenine TBMM İdari Amir Malik Ecder, CHP Milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Uşak- Dilek Akagün Yımaz, Mersin-Aytun Atıcı, Zonguldak-Ali İhsan Köktürk, Antalya - Gürkut Acar, Manisa - Özgür Özel, Niğde – Doğan Şafak ve Samsun - İhsan Kalkavan katıldı.

Bisikletçilerin Samsun’dan Ankara’ya bisiklet üstünde geçen yolculuklarını ve etkinliği değerlendiren Birgül Ayman Güler, "Perşembe Akşam Bisikletçileri Cumhuriyet mücadelesinin öncüleri oldular. İnsanın doğayla ve makineyle hayranlık veren uyumunu yükselten; emek, güç, inanç ve sabıra dayanan bisikletçiler, '19 Mayıs Bayramı'na ve bayrağa yasak olamaz dediler.onları sevgiyle kucaklıyoruz" dedi.


“Cumhuriyeti unutturamayacaklar”

Anıtkabir Tandoğan Kapısı'nda karşılanan bisiklet kafilesi seyir halindeki araçların klakson ve vatandaşların alkış ve sevgi gösterileri arasında Anıtkabir'e geldiler. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve dernek üyelerinin karşıladığı grup adına konuşma yapan Yasin Kurt, "Pazartesi sabah ADD Samsun Şubesi'nden teslim aldığımız bu kutsal emanetleri büyük bir coşku ve heyecanla getirmenin gururunu yaşıyoruz. Günlerdir pedal çevirerek, günde 170 - 180 km yol yaparak, yoğun rampa ve yokuşları tırmanarak yorulmadan yılmadan Atamızın izinden Ankara'ya geldik. Geçtiğimiz yerlerde gördüğümüz ilgi ve sevgiden anladık ki, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Atamızı ve onun kurduğu Cumhuriyeti unutturamayacaklar" dedi.


“Atatürk’ ve eserlerini silmeye çalışıyorlar!”

Karşılamada ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan da bir konuşma yaparak, "Cumhuriyeti itibarsızlaştırarak yıkmaya çalışıyorlar. Atatürk’ü ve eserlerini silmeye çalışıyorlar. 19 Mayıs Bayramı'nın en önemli ritüellerinden olan; Samsun'dan getirilen bayrak ve toprak Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmesi son iki yıldır kaldırıldı. Bunu kaldırabilirler ama milletin hafızasından silemezler. Dört Milli Bayram, bizim tarihimizin dönüm noktalarını oluşturmaktadır. Bunlardan 19 Mayıs Milli Mücadelenin başlangıcını ifade eder, 23 Nisan'da ülkemizin hukuki temelleri atıldı.30 Ağustos iç ve dış düşmanın yurdumuzdan arındırıldığının tarihidir. Son olarak da 29 Ekim 1923, ilelebet yaşayacak olan Cumhuriyetimizin kuruluş tarihi. Bunları milletimizin hafızasından silmeye ve Ata'sını unutturmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaklar. Bugün burada tanık olduğumuz olay milletin hafızasında ve gönlünde silinmez bir yer edinmiş olan Atatürk ve onun eserlerinin sonsuza kadar yaşayacağının teyididir" dedi. 
 
Konuşmalar sonrası bayrak ve toprak ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan tarafından teslim alındı. Ardından Aslanlı Yol'dan yürünerek Atatürk'ün Mozalesi'ne çelenk bırakma töreni gerçekleştirildi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları