loading
close
SON DAKİKALAR

2 DHL işçisi işe dönüş davasını kazandı

2 DHL işçisi işe dönüş davasını kazandı
Tarih: 19.01.2013 - 13:01
Kategori: Sendika

Bakırköy 13. İş Mahkemesi, DHL'de işten çıkartılan TÜMTİS üyelerinin, sendikal nedenlerle işten çıkartıldığını teyit etti...

İSTANBUL-TÜMTİS Merkez Yönetim Kurulu, DHL'de işten çıkartılan işçilerin sendikal nedenlerle işten çıkartığının Bakırköy 13. İş Mahkemesi tarafından teyit edildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan TÜMTİS, "Sendikal örgütlenmeyi engellemek için baskı, tehdit, sendikaya üye olmayan işçileri diğerlerine karşı kayırarak sendikasızlığa teşvik ve işçi çıkarma gibi her yolu deneyen, bugünlerde de korsan bir sendika ile yeni bir hileye başvuran DHL işvereninin gerçekte bir sendika düşmanı olduğu artık mahkeme kararı ile de tescil edilmiş oldu" dedi.

Üyeleri Korcan Yılmaz ve Doğan Ervan'ın açtıkları işe iade davası kazandıklarını duyuran TÜMTİS, "Mahkeme bu üyelerimizin sendikal nedenle işten çıkarıldığına karar verdi. Dün Bakırköy 13. İş Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme iki üyemizin işe iadesine ve sendikal nedenlerle işten çıkarıldıkları için bir yıllık ücret tutarında tazminat almalarına ve 4 ay boşta geçen süre ücretlerinin ödenmesine karar verdi" diye belirtti.

216 gündür direnen işçilerin mücadele kararlılığının hukuk zaferiyle bilendiğini belirten sendika, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sendikal haklara saygı göstermek yerine işçiye kapıyı gösteren işverenin tutumuna karşı sendikamız hukuki mücadelesini sürdürüyor. Bugüne kadar işten çıkarılan 23 üyemiz için işe iade davası açıldı. Sonuçlanan davaların tamamında işveren haksız bulundu. Son olarak iki üyemizin 'sendikal nedenlerle' işten çıkarıldığı mahkeme kararıyla da ispatlanmış oldu. İşvereni haksız bulan mahkeme, iki üyemizin işe iadesini ve 1 yıllık maaşları tutarında tazminatlarının ödenmesini uygun buldu. İşverenin sendika karşıtı haksız ve hukuksuz tutumu bu kararla birlikte bir kez daha kanıtlanmış oldu."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları