loading
close
SON DAKİKALAR

2 gazeteci daha Cumhuriyet'ten istifa etti

2 gazeteci daha Cumhuriyet'ten istifa etti
Tarih: 25.12.2021 - 16:34
Kategori: Medya

Cumhuriyet gazetesinde yönetimin 8 gazeteciyi işten çıkarmasıyla başlayan süreçte 2 gazeteci daha istifa etti.

Cumhuriyet gazetesinde 29 Kasım'da sendikalı 8 gazeteci işten çıkarılmış, Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya meslektaşlarına destek için 3 Aralık'ta istifa etmişti.

8 gazetecinin işten çıkarılmasına yönelik tepkiler üzerine gazete yönetimi 8 gazetecinin işe iade edileceğini açıklamıştı.

Aykut Küçükkaya ise 14 Aralık'ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "28 yıl büyük onur ve gururla çalıştığım Cumhuriyet’le bugün (14 Aralık 2021) hukuki olarak da vedalaştık… Ağabeylerim Uğur Mumcu ve İlhan Selçuk’un izinden giden tüm Cumhuriyetçilere selam olsun…" ifadelerini kullanmıştı.

Küçükkaya'nın istifasının ardından gazetedeki çok sayıda deneyimli isim istifa etti.

İstifalara 2 isim daha eklendi.

18 yıldır Cumhuriyet'te sağlık muhabirliği ve editörlük yapan Sibel Bahçetep ve muhabir Kayhan Ayhan da istifalarını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Sibel Bahçetepe, "Üniversitede öğrenciyken başladığım maceram 18 yıl her gün yeni şeyler öğrenerek sona erdi…Manşetimle veda ediyorum" dedi.

Gazetenin deneyimli muhabirlerinden Kayhan Ayhan da istifasını şu ifadelerle paylaştı:
"Evet sıra bize geldi. Elveda Cumhuriyet... 10 yıldır gururla çalıştığım gazetemden bugün itibariyle ayrıldım. Çok sevdik seni, hüznümüz bundandır. Her zaman emekten ve insan haklarından yana olduk gururumuz da bundandır. Bu süreçte sesiniz olmaya çalıştım. Hatamız, olduysa affola."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları