loading
close
SON DAKİKALAR

2 yıl önceki 24 Haziran seçimleriyle ilgili açıklama yapan Muharrem İnce, YSK'dan sandık bilgilerini 9 gün önce istemiş

2 yıl önceki 24 Haziran seçimleriyle ilgili açıklama yapan Muharrem İnce, YSK'dan sandık bilgilerini 9 gün önce istemiş
Tarih: 13.08.2020 - 16:03
Kategori: Gündem

Bilgisayar Mühendisi Bilgehan Turhan, Bilgisayar Mühendisleri Odası'nın hazırladığı raporu seçimden 4 ay sonra Muharrem İnce'ye sunduklarını, İnce'nin ilgilenmediğini söyledi.

Muharrem İnce, bugün bir basın toplantısı yaparak "Bin Günde Memleket Hareketi" başlatacağını duyurdu.

İnce, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda da bulundu. İnce, "YSK'ya yazı yazdım, CHP kaç sandıkta gözlemci vermemiş. 13 bin sandıkta gözlemci yok. 4 milyon oy yapar bu. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Erdoğan kaç oy az alsa ikinci tura kalacaktır. 1 milyon 300 bin oy. Gece yarısı çıktı bizim genel başkan yardımcıları seçim ikinci tura kaldı dediler, nereden biliyorsun? 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar, benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar. Bana neredeydin diyenlerden özür diliyorum ama unutmayın ki bana veri vermediler" şeklinde açıklama yaptı.

"İnce'ye rapor sunduk, ilgilenmedi. 'Adam kazandı' dedi"
Bilgisayar Mühendisi Bilgehan Turhan, 24 Haziran 2018 seçimlerinden 4 ay sonra Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak seçim sonuçlarının hatalı tutanaklarıyla birlikte Muharrem İnce'yi ziyaret ettiklerini kaydetti. Turhan, hatalı uygulamaların sonuçlara etki edecek kadar önemli olduğunu anlatıklarını ancak İnce'nin ilgilenmediğini aktardı.

Turhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Haziran seçimlerinden yaklaşık 4 ay sonra Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak hazırladığımız rapor ile birlikte Sayın Muharrem İnce'yi Hoşdere Caddesi'ndeki ofisinde ziyaret ettik. Kendisine ve yanında bulunan arkadaşlarına raporumuzu sunduk. Resmi sonuçlardaki hatalı tutanaklardan ve hatalı uygulamalardan örnekler verip, bunların bazılarının sonuçlara etki edecek kadar önemli olduğunu anlattık. Arkadaşları çok ilgilenmesine rağmen Sayın İnce ilgi göstermedi ve seçim gecesi söylediğini tekrarladı: 'adam kazandı'. Dolayısıyla, Sayın Muharrem İnce'nin bugün yaptığı "13 bin sandıkta gözlemci yok. 4 milyon oy yapar bu. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar" açıklaması, seçimlerden dört ay sonra bizlere yaptığı açıklamalarla tam bir tezat teşkil ediyor."

Muharrem İnce, seçimde CHP'nin kaç sandıkta gözlemcisinin olmadığına ilişkin YSK'ya yazı yazdığını söylemişti.

İnce'nin 2 yıl önceki seçimle ilgili bilgileri 4 Ağustos 2020 tarihinde istediği ortaya çıktı.

Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Muharrem İnce, 24 Haziran 2018'deki seçimlerde görev alan sandık görevlilerine ilişkin bilgileri 4 Ağustos 2020'de istemiş, YSK de 11 Ağustos 2020'de bu bilgileri kendisine vermiş" dedi.

İnce'nin talebiyle verilen sandık bilgileri şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları