loading
close
SON DAKİKALAR

20 bin kişi cumhuriyet için yürüdü

20 bin kişi cumhuriyet için yürüdü
Tarih: 30.10.2012 - 13:51
Kategori: Yerel

Karşıyaka 29 Ekim’de tarihi günlerinden birini yaşadı...

Cumhuriyet’in 89. Yaşını kutlamak için sokaklara çıkan 20 bin Karşıyakalı “Atam İzindeyiz” sloganlarıyla yürüdü.

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı’na katılmak için saatler öncesinden Kaymakamlık binası önünde toplanan on binlerce Karşıyakalı, marşlar ve sloganlar eşliğinde Çarşı’da yürüyerek, Anayasa Meydanı’na ulaştı. Ellerinde bayraklarıyla kenti kırmızı beyaza boyayan 20 bin kişiye, yoldan geçen araçlar kornalarıyla, evlerindeki vatandaşlar ise alkışlarıyla eşlik etti. 

Karşıyaka Kaymakamlığı önünde başlayan tarihi Fener Alayı’nda, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, vatandaşları yalnız bırakmadı; coşkuya ortak oldu.

Eşi Birsen Durak ile birlikte Fener Alayı’na katılan Başkan Durak’a vatandaşlar, yürüyüş boyunca tezahüratlarıyla sevgi gösterisinde bulundu.

On binler Anayasa Meydanı’na geldiğinde ise, coşku doruğa ulaştı. Cumhuriyet kutlamalarına getirilen kısıtlamalara vatandaşların tepkisi attıkları sloganlara yansıdı.

Alanda coşkulu kalabalığa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bugün burada birilerine anlamlı bir mesaj verildi” dedi. Başkan Durak konuşmasına, “Bizler Cumhuriyet’in çocukları olarak doğduk, büyüdük, birey olduk. Bugün buradaki çocuklarımızda Cumhuriyetle yaşasın, birey olsun. 89 yıl önce bu Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu unutmadık. Unutanlara söyleyeceklerimiz var. Bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz. İşte burada Mustafa Kemaller… Bizler var olduğumuz sürece onlar her zaman yaşayacaklar. Yaşasın Cumhuriyet” diye devam etti.

Karşıyaka Belediyesi’nin görkemli Cumhuriyet kutlaması havai fişek gösterisi ile sona erdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları