loading
close
SON DAKİKALAR

200 Avukat o davanın peşinde

200 Avukat o davanın peşinde
Tarih: 17.11.2013 - 10:38
Kategori: Özel Haberler

Avukatlar, Ali’nin dövüldüğü yere kırmızı karanfil bıraktı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile 200 genç avukat Eskişehir’de Gezi Parkı Direnişi sırasında dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiği yere kırmızı karanfiller bıraktı. 

Feyzioğlu, Eskişehir Barosu üyesi avukatların dedektif gibi iz sürerek, Ali İsmail’in katillerini ortaya çıkardığını belirterek, Kayseri’de görülecek davada da katillerin en ağır cezaya çarptırılması için mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. 

Feyzioğlu, Eskişehir’de düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen 200 avukatın yer aldığı 2. Genç Avukatlar Kurultayı’na katıldı. 

Feyzioğlu, öğle saatlerinde kurultayın çalışmalarına ara vermesi üzerine Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, Ali İsmail Korkmaz ailesinin avukatları ve kurultaya katılan 200 genç avukatla birlikte Ali İsmail’in polisler ve sivil kişiler tarafından dövüldüğü Sanayi Sokağa gelerek kırmızı karanfil bıraktılar. 

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın Ali İsmail davasına karşı gösterdiği tutumu da eleştiren Feyzioğlu, Tuna’nın ilk açıklamasında Korkmaz’ı arkadaşlarının darp ettiğini söylediğini anımsattı. 

Feyzioğlu, “Meslektaşlarımızda olayı tüm olumsuz koşullara, karartmalara rağmen aydınlatmalarından sonra bu kez, vali davanın Kayseri’ye naklini sağladı. Davayı kaçırttı. Meslektaşlarım ve TBB olarak, barolarımız olarak dava hangi ile giderse gitsin takipçisi olacaktır. Bu olayın arkasındaki gerçek suçluyu, bu emri kimin verdiğini ortaya çıkaracağız. 10 yılda geçse bunu başaracağız” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları