loading
close
SON DAKİKALAR

2013’e işsiz girdiler

2013’e işsiz girdiler
Tarih: 01.01.2013 - 17:14
Kategori: Sağlık, Yaşam

İzmir'deki Konak Doğum Hastanesi'nde, taşeron firma bünyesinde çalışan 63 işçi 2012’nin son günü işten atıldı...

2013’e işsiz giren 63 işçi, basın açıklaması yaptı.

Konak Doğum Hastanesi'nde yıl sonu nedeniyle taşeron firma için ihale yapıldı. Eski taşeron firma ihaleyi kazanamadı. İhaleyi kazanan yeni firma, yıllardır aynı hastanede çalışan taşeron işçilerine, ‘Bütün haklarınızı bırakın bizim firmamızda çalışın’ teklifinde bulundu. Yıllardır çalışıp kazandıkları haklarını kaybetmek istemeyen 34’ü kadın 63 işçi, kendilerine yapılan bu teklifi kabul etmedi. Taşeron firma da hastanede çalışan işçilerin sözleşmesini yenilemeyerek kapı önüne koydu.

Baygınlık geçirdi

2013'e saatler kala işsiz kalan 63 kişi, hastanenin önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Mustafa Gülçetin, “Biz onca yıl çalışmışız, bizden haklarımızı bırakmamızı istiyorlar. Bu isteklerini kabul etmeyince bizi işten çıkardılar. Hakkımızı savunuyoruz diye kapı dışarı edildik. Sorunumuzun bir an önce çözülmesini ve işimizin başına dönmeyi istiyoruz. Ne yazık ki yeni yıla işsiz girdik” dedi.

İşsiz kalanlardan biri olan Gülsüm Şahinbaş, açıklama sırasında gözyaşları arasında baygınlık geçirerek yere yığıldı. Arkadaşları tarafından kaldırılıp sedyeye konulan Şahinbaş, işten çıkarıldığı Konak Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir çocuk annesi Gülsüm Şahinbaş'ın aynı hastanede çalıştığı eşi Hasan Şahinbaş'ın geçtiğimiz yıl işten atıldığı öğrenildi. İşten çıkarılan bir diğer çalışan Azize Önal, “İhaleyi alan yeni taşeron firma, ipi boynumuza geçirdi, bizi intihar etmeye mahkum etti. Burada herkes 800 liraya çalışıyor. Elektrik, su faturası, ev kirası derken ayın sonunu zor getiriyoruz. Çocuklarımızı zor okutuyoruz. İşimiz de yok artık. Hastane yönetimi de sahip çıkmıyor bize. Bu hastaneye 10 yıl, 20 yıl hizmet veren işçiler çıkartılıyor. Bizim sesimizi kim duyacak” diye yaşadıklarına isyan etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları