loading
close
SON DAKİKALAR

''2019 Atatürk’ün yılı olacak''

''2019 Atatürk’ün yılı olacak''
Tarih: 07.06.2014 - 18:51
Kategori: Gündem

ADD'nin 13. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Tansel Çölaşan'dan önemli mesajlar...

ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Genel Kurula gidiyor. Türkiye’nin en büyük kitle örgütlerinden ADD kuruluşunun 25. yılını kutlarken 13. Olağan Genel Kurulunu yapıyor.

7-8 Haziran tarihlerinde Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde yapılacak Genel Kurulda 25 GYK üyesi yanında Denetleme, Disiplin ve Bilim-Danışma Kurulu üyeleri de belirlenecek.

ADD Genel Kurulu’nun ilk gününde Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan bir konuşma yaptı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Çölaşan, “Sahibi olmaktan onur duyduğumuz bu Cumhuriyet’in bölünmez bütünlüğüne yapılacak her saldırı, karşısında biz Atatürkçüleri bulacaktır. 2023 kimilerinin başarı yılı değil, ama 2019 Atatürk’ün ve O’nun Cumhuriyetinin yıldızının yeniden parlayacağı yıl olacaktır” dedi.
ADD'den Sözcü'ye ödül!ADD’den Sözcü’ye ödül!

Çölaşan’ın konuşması şöyle:

Değerli arkadaşlarım,
13. Olağan Genel Kurulumuza hoşgeldiniz. Kuruluşumuzun 25. Yılını kutluyoruz.
Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm devrim şehitlerimizi huzurunuzda saygıyla anıyor, bu güçlü cumhuriyetin yılmaz savunucuları olan sizleri yürekten selamlıyorum.

Bundan 25 yıl önce kurulan derneğimizin ulusalcı ve bağımsızlıkçı yapısına bu gün her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır.

“ÜLKEYİ SAHİPSİZ SANANLARI UYARIYORUM”

Bir kaç gün önce gazetelerde “PKK nın öz güvenlik birimlerinin bölgede asayişi sağlamak için yol kestiği” haberleri yer aldı. Ne ilginçtir ki; tarihi çok eskilere dayanmasına rağmen bu günkü hukuki statüsüne 10 haziran 1930 tarihinde kavuşmuş olan Jandarma Teşkilatı’nın tasfiye edilmesi yönünde iktidar partisi tarafından planların yapıldığıda yine bu günlerde bir kısım gazeteciler tarafından dile getirilmeye başlandı.Bu ülkeyi sahipsiz sananları uyarıyorum; derhal bu planınızdan vazgeçin. Buradan açıkça ifade etmek isterim ki;

“HER SALDIRI KARŞISINDA BİZİ BULACAK”

“Sahibi olmaktan onur duyduğumuz bu Cumhuriyet’in bölünmez bütünlüğüne yapılacak her saldırı, karşısında biz Atatürkçüleri bulacaktır. Bizler dün olduğu gibi bu gün de Cumhuriyeti ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü hedef alan her türlü planın karşısında bir bütün olarak dimdik durmaya devam edeceğimizi tüm ilgililerin bilgisine ve dikkatine sunarız.”
ADD 25. yılını kutluyorADD 25. yılını kutluyor

“KİŞİYE ÖZEL YASALARLA…”

Yargının bağımsızlığının tartışıldığı, hukuk devleti mi – yasa devleti mi sorusunun zihinleri meşgul ettiği, üstünlerin hukukunun, evrensel hukuk devleti ilkelerini ayaklar altına aldığı, ülkenin üyesi olduğu hukuk kurumlarınca verilen kararların yok sayıldığı, ülkenin her güne ve kişiye özel çıkartılan yasalar marifetiyle yönetildiği, insanların ötekileştirildiği, liyakatin bir önemi olmayan atamaların yapıldığı, bir kısım yargı kararlarının vicdanları kanattığı bu günlerde, adalet kavramını üstün bir değer olarak taşıyan Atatürkçü Düşünce Derneğinin biz üyelerine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.

“KONUŞTUKLARI İÇİN TEKMELENİYORLAR”

Ülkemizde insanlar birlikte yürüyor oldukları için göz altına alınıyorlar,
Ülkemizde insanlar bir politikacıya yumurtalı protesto yaptıkları için ceza mahkemelerince yargılanıyor, aleyhlerine ceza hükümleri kuruluyor, Ülkemizde insanlar sadece konuştukları için tekmeleniyor, küfürlere maruz kalıyorlar, Ve ne yazkı ki ülkemizde başbakandan tokat yiyen insanlar, başbakanın kendisini korumak için iyi niyetle tokat attığını söyleyecek derecede korkuyorlar.
Bu ve benzeri haberleri her gün gazetelerde okuyor, bir kısım görsel medyada izliyoruz. Korkutarak yönetmenin olağanlaştırılmaya, bağımsız kalan bir kısım yargının baskı altına alınmaya çalışıldığı, polisin suç yarattığı, iddianame hazırladığı, yargıladığı ve karar verdiği bu ülkede; günlük çıkartılan yasalarla Mustafa Kemal’in hedeflediği çağdaş hukuk devletinden uzaklaşıldığı bu gün, biz Atatürkçüler gücümüze güç katarak yürümeye ve her hukuksuzlun karşısına daha da güçlü durmaya devam edeceğiz.
ADD'den Kılıçdaroğlu'na ziyaretADD’den Kılıçdaroğlu’na ziyaret

“SOMA KATLİAMINI UNUTTURMAYACAĞIZ”

Çok yakın bir tarihte ülkemizde, kömür karasına boyanmış emek, gözyaşları arasında yakıldı, boğuldu, küllere gömüldü. Ve ne yazıkki sadece yüksek kazanca dayalı hatalı ekonomik modellerin insan hayatını umursamazca ve hoyratça kullandığı bu ülkede, emeğin ve emekçinin yanında olma sorumluluğumuz bulunmaktadır. Soma da emek ve emekçiler göz göre göre katledildi. Bunun adı kimi hukukçulara göre cinayettir Bize göre bu bir katliamdır .Atatürkçü Düşünce Derneği bu katliamı unutmayacak, unutturmayacak ve yasal sürecin takipçisi olacaktır.

Atatürkçü Düşünce Derneğinin demokrasi kültürünü içselleştirmiş üyelerine yani bizlere bu günlerde her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Zira birilerinin söylediği gibi demokrasi sadece sandık sonuçları ile ifade edilemeyecek önemde yaşamsal bir kavramdır. Bizlerin demokrasiden vazgeçmeleri düşünülemeyeceği gibi, bu konuda sabrımızın deneniyor olması da bizi daha çok bir birimize kenetleyecek ve daha da büyümemizi sağlayacaktır.

“SÖZLERİMİZİ TUTMANIN HUZURUNU TAŞIYORUZ”

Bundan 2 yıl önce bizleri göreve getirdiğinizde sizlere;
- Doğru örgütlenme, doğru söylem, doğru eylem ilkeleri doğrultusunda, kitleler önünde güç odağı olarak onları mücadeleye katacağımız,
- Sorunlara Atatürkçü bakış açısı ile çözüm üreteceğimiz,
- Tüm ulusalcı Demokratik Kitle Örgütleri, Meslek Odaları, Sendikalar ve Siyasi Partiler ile güç birliklerine giderek gücümüzü büyüteceğimiz,
- Genel Merkez ve Şubelerimizin ertkinliklerini daha çok kitlelere ulaştıracak eylemlere dönüştüreceğimiz, böylelikle kitlelerin örgütlü güce olan ihtiyacını da karşılayacağımız, çalışmalar yapacağımıza söz vermiştik. Şimdi verdiğimiz sözleri yerine getirebilmenin huzur ve güveni ile tekrar karşınızdayız.

MİLYONLAR ATA’YA KOŞTU

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak iki yıllık yoğun bir eylem programlama ve hayata geçirme dönemini başarıyla bu güne kadar taşıdık. 19 Mayıs 2012 de yaptığımız büyük eylemi, 29 ekimler, 10 kasımlar izledi. Bizler 24 mart 2013 te Ankara’da, 13 Aralık 2012 de, 8 nisan 2013 te, 5 Ağustos 2013 te Silivri’de, 19 Mayıs 2013 te Samsun’da, Ankara’da meydanlarda on binler, yüzbinler, milyonlar olduk ve gün geldi Taksim’de direndik GEZİ olduk. Biz artık yurdun her noktasındayız, ulusal bilince sahip Cumhuriyetten ödün vermeyen laik yaşam biçimine sıkıca sarılmış halkımızla kolkola büyük bir gücüz.

- Artık insanlarımız bizim çalışmalarımız ve eylemlerimizden yani bizden aldığı bu güçle korkularıyla mücadele eder duruma geldi.
- Artık insanlarımız sadece kendi aralarında değil, örgütlü gücün verdiği rahatlıkla seslerini yükselterek alanlarda sorgulamaya başladı.
- Artık insanlarımız, özgürlüklere güvence, geleceğe umut olan bir Atatürkçü Düşünce Derneği olduğunu gördü, inandı ve sahiplendi. Bunu birlikte başardık arkadaşlar, birlikte daha çok yol alacağız.

Kimlik sorunları olanların anlamakta zorlandığı, ulusal bütünlüğümüz konusunda tavizkar uygulamaların karşısında dimdik duran bizlerin, ülkeyi parçalanmanın eşiğine getirmiş olan bu yapıyı, kendi aralarında çıkan menfaat çatışmasının tarafı olmadan bu ülke yönetiminden artık indirme zamanı da geldi. Bu tarihsel bir görevdir. Kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan tüm kesimleri bir araya getirebilecek tek güç Atatürkçü Düşünce Derneğidir. Geçmiş 2 yıllık çalışma dönemimizde bizler bunu başardık ve büyük bir birlikteliğin temellerini attık, bu birliktelik genişletilerek tarihsel görevini yerine getirmelidir. Türkiye’nin en büyük demokratik kitle örgütü olan Atatürkçü Düşünce Derneği büyük bir güç olduğunu bu dönemde de göstermeli ve tüm üyeleri ile birlikte bir bütün olarak toplumsal örgütlenmeye hız vererek önce Cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonrasında milletvekilliği seçimi ile Cumhuriyetçi yapıyı yönetimlere taşımalıdır. Bu sorumluluk bizimdir. Bu sorumluluğu yerine getirebilecek kadrolara ve azme biz sahibiz. Bunun için sizlerden yeni dönem de bir kez daha bize görev vermenizi bekliyoruz.
Peki yeni dönemde neler yapacağız dostlarım ?

Öncelikle bu güçlü yapının sahip olduğu ve ne yazık ki önemli bir kısmının birikimlerinden faydalanılamadığı çok değerli kadrolarının, geniş katılımlı ve verimli çalışmalar yapması için uygun çalışma ortamları yaratacağız.

Siyaseti yakın takibe alacak, tüm gelişmeleri zamanında izleyip raporlayacak, demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve meslek örgütleri ile iletişim ve işbirliği içersinde olacak ve topluma Atatürkçü çözüm önerileri sunacak SİYASET KURULU oluşturacağız. Bunu yapabilecek çok deneyimli kadrolarımızın varlığı yanında bu konuda çalışma yapabilecek çok sayıda istekli üyemiz de bulunmaktadır. Bu kurulda tüm bölgeler temsil edilecek ve böylelikle bölgesel verileri de değerlendirme ve raporlama olanağına kavuşmuş olacağız.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE AKADEMİSİ için eğitim programı hazırlayacak ve sertifika alarak eğitimini tamamlayan akademi mezunlarının aktif olarak dernek örgüt yapısı içerisinde görev almalarını sağlayacağız.

Aile ekonomisini, bölge, ülke ve dünya ekonomisini yakından izleyecek,değerlendirecek, işsizliğe ve diğer ekonomi konularına çözüm önerileri üretecek EKONOMİ KURULU kuracağız.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yasal düzenlemeleri takip etme görevi de vardır dostlarım. Bizlerin yasa taslakları üzerine görüş oluşturması, zaman zaman bu taslakların taslakta yazılı haliyle yasalaşmasını önleyebilmek için toıplumsal tepkileri programlayabilmesi gerekmektedir. Ayrıca yine bizlerin toplum tarafından da izelenen bir kısım davaların duruşmalarını düzenli olarak izlemek, raporlamak ve toplumu sağlıklı olarak bilgilendirmek gibi bir görevide var. Bu bakımdan bu görevleri ifa edebilecek çok geniş bir kadroya sahip olan Atatürkçü Düşünce Derneği olarak yine bölgesel katılımın sağlanacağı bir HUKUK KURULU oluşturacağız.

Eylem çeşitliliğini ve etki gücünü artıracak projeleri toplama-geliştirme ve eylemleri programlama konusunda çalışacak üyelerden oluşan bir EYLEM PLANLAMA-GELIŞTIRME KURULU oluşturacağız.

Dostlarım, geçmiş dönemlerde gördük ki, yaptığımız çalışmalar ve örgütlediğimiz eylemler bir kısım medyada ya hiç yer almamakta, yada kısıtlı yer almaktadır. İnsanların Atatürkçü Düşünce Derneğine sahip çıkmalarının etkili yollarından birisi de yaptığı çalışmaların duyurulması ile mümkün olabilmektedir. Bu çalışmaların duyurulmasında ve etkili olmasında üyelerimizin büyük bir çalışma içinde olduğu gerçeğinin medyada yer alacak haberler ile de desteklenmesi gerekmektedir. Bu bakımdan hem yazılı ve görsel medyayı yakından takip edecek hemde iletişim ve işbirliği sağlayacak bir MEDYA TAKIP ve İLETİŞİM KURULU kurmayı da istiyoruz.

Dostlarım hemen hemen her konuşmamda örgütlü gücün sonuç almada ne kadar etkili olduğu üzerinde duruyorum. Ülkemizde kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan insanlarımız hiç kuşkusuz ezici bir çoğunluğa sahiptir. Bütün mesele bu çoğunluğu örgütlü olarak bir araya getirmektir. Bu konudaki görev de kaçınılmaz olarak Türkiye’nin en büyük demokratik kitle örgütü olan Atatürkçü Düşünce Derneğine düşmektedir. Bu görevi bu güne kadar yerine getiren şubelerimizin çalışmalarına katkı sunacak ve bu çalışmaları ülke genelinde yapılmasını sağlayacak, şubelerimizin katılımıyla bir ÖRGÜTLENME KURULU oluşturmayı da düşünüyoruz.

Bu dönemde Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düşünce ve eylem gücünü Türkiye’nin yanında diğer Dünya Ülkelerinin de görmesini, kabul etmesini ve etkilenmesini sağlayacak bir çalışmayı yapacağımızı da sizlerle paylaşmak isterim.
Ayrıca bu dönem toplumsal konularda yapacağımız yoğun çalışmaların yanında, üyelerimize yönelik bir kısım ayrıcalıklar yaratacak çalışmaları saymanlığımız aracılığıyla hayata geçireceğimizi de burada sizlere duyurmak isterim. ( Tüm üyelere çipli kart hazırlanarak, bu kartın kullanılacağı bir kısım alanlarda özel indirimlerin yapılması gibi. Örneğin, benzinliklerde %2 – 3 arasında indirim sağlanması, otellerde, restau rantlarda, sinemalarda, ulaşımda, yayınlarda ve sair alanlarda kartı kullanan üyelere indirim sağlanması gibi)

“2023 DEĞİL 2019″

Yapmayı planladığımız çok önemli işler bizi bekliyor. Bu işleri ancak birlikte başarabiliriz. Gündemi belirleyen, gündem yaratan, halkın günlük yaşantısının içinde yer alan ve yaşantısını biçimlendiren, sorunları tespit edip çözüm önerilerini de sunan, düşünen ve düşündüğünü eyleme döken bir Atatürkçü Düşünce Derneği için bu güne kadar emek vermiş olan çalışma arkadaşlarıma, üyelerimize, üye olmamasına rağmen desteklerini esirgemeyen halkımıza, baskılara rağmen çalışmalarımıza yer veren basına, bizimle iletişim ve işbirliği içinde çalışma yürüten demokratik kitle örgütlerine, yeni dönemde de bizimle birlikte olacaklarına olan inancımla teşekkürlerimi sunuyor, iki yıl önce konuşmamı bitirirken söylediğim gibi; “2023 kimilerinin başarı yılı değil, ama 2019 Atatürk’ün ve O’nun Cumhuriyetinin yıldızının yeniden parlayacağı yıl olacaktır” diyerek sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları