loading
close
SON DAKİKALAR

23 Nisan'da okullara bayrak asılmasını isteyen öğretmene soruşturma

23 Nisan'da okullara bayrak asılmasını isteyen öğretmene soruşturma
Tarih: 11.06.2020 - 09:30
Kategori: Sendika

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde görev yapan öğretmen Barış Özer hakkında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilçede bulunan okulların bayrak asıp asılmadığını kontrol ettiği için soruşturma başlatıldı.

Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Temsilcisi  Barış Özer, 22 Nisan günü Süleymanpaşa'daki okulları bizzat gezerek okullara bayrak asılıp asılmadığını kontrol etmiş, aynı gün bayrak asmayan okulların listesini kişisel sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Bu paylaşım sonrasında Tekirdağ Valiliğinin müdahalesi ile söz konusu okullara bayrak asılmıştı.

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayeti üzerine ise Barış Özer hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa teşvik”,  “ilgili müdürleri Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığıyla suçlama” isnatlarıyla Barış Özer hakkında  soruşturma açıldı. 

Eğitim İş'ten tepki

Barış Özer, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak milli bayramlarımızın ve bayrağımızın onurunu korumak için üzerine düşeni yapmıştır.  

Cumhuriyeti ve devrimlerini, Atatürk’ü ve laikliği hedef alan bu zihniyet yeni değildir. Kurtuluş günlerimizden itibaren her fırsatta kendini göstererek var olmaya çalışan bu anlayış, dün olduğu gibi bugün de Atatürk ile Türk Ulusu arasındaki yürekten kopmaz bağları anlayabilmiş değildir.

Emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi vermiş, diğer uluslara da bağımsızlık ateşi yakmış, ulusumuzun “kurtarıcısı” da “Ulu Önderi” de ulusumuz var olduğu sürece Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu gerçeği kabullenemeyip kendilerine yeni önderler arayan, cumhuriyetin kazanımlarıyla kavgalı olan bu zihniyetin kat edebileceği yol ise ulusun benliğinde değil olsa olsa kötü anılarında kalmaya mahkumdur.

Atatürk cumhuriyetinin nimetlerinden yararlanıp Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını özgürlük zannedenler bilsinler ki Cumhuriyeti ve devrimlerini, laikliği ve Atatürk’ü son kişi kalana kadar savunacak olanlar da yine bu ulusun çocuklarıdır.

Bakanlığın açık yazılı emrine rağmen okullarına bayrak asmayan, bu halde suç işleyen ve Barış Özer’i şikayet ederek işlediği suçun üzerini örtmeye çalışan, okullara nasıl geldiği toplum nazarında belli olan okul müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiyor; Türkiye Cumhuriyeti'nin okullarında Atatürk ve bayrak alerjisi temizlenene kadar mücadelemize devam edeceğimizi vurguluyoruz.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları