loading
close
SON DAKİKALAR

23 ülkede grev var

23 ülkede grev var
Tarih: 14.11.2012 - 16:16
Kategori: Sendika

DİSK Genel Başkan YardımcısıKüçükosmanoğlu'nun Avrupa Sendikalar Konfederasyonu “Avrupa Eylem ve Dayanışma Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu(ETUC) bugün 23 ülkeden 40 sendikanın katılımıyla kıta genelinde genel greve gidiyor. Kemer sıkma politikalarını protesto etmek amacıyla düzenlenen bu grev dolayısıyla 14 Kasım, Avrupa Eylem ve Birlik Günü ilan edildi.

Protestolara Türkiye'den Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ankara ve İstanbul'da gerçekleştireceği eylemlerle Avrupa'daki greve destek verecek. DİSK'ten yapılan yazılı açıklamada "Sermayenin kemer sıkma politikalarına karşı ülke düzeyinde devam eden muhalefet ilk defa uluslararası bir nitelik kazanarak 14 Kasım'da Avrupa Grevi boyutuna ulaşacak. Avrupa Grevi sadece bir başlangıç sadece bir ilham kaynağı olacaktır"denildi.


İspanya'da şimdiden 32 kişi tuutklandı


Avrupa genelinde gün boyu protestolar yaşanacak ancak en büyük kalabalığın ekoonmik krizden en çok etkilenen Akdeniz ülkeleri Portekiz, İtalya, İspanya ve Yunanistan'da toplanması bekleniyor.

İspanya'da sabahın erken saatlerinde bir araya geren göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. 32 gösterici tutuklanırken 15 kişinin yaralandığı açıklandı. İtalya'da ise özellikle Floransa ve başkent Roma'da meydanların dolmaya başladığı belirtildi. Bunun yanında ülke genelinde tüm işçiler 4 saatliğine iş bırakma eylemi yapacak.


En sert çatışmaların yaşanması beklenen komşu Yunanistan'da ise gösterilerin merkezi her zamanki gibi Atina'daki Sintigma Meydanı olacak. Yunan basını insanların meydana gelmeye başladığını ve polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığını bildirdi.


Londro ve Brüksel'de büyük kalabalık bekleniyor!

Gün boyunca sadece Akdeniz ülkelerinde hareketlilik yaşanmayacak. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek protestoya rekor katılım bekleniyor. Protestoya sadece kemer sıkma karşıtları değil İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması gerektiğini savunan gruplar da katılacak.

Kıtanın dört bir yanından sendika temsilcileri ise Brüksel'de bulunan Avrupa Parlementosu önünde buluşacak. Belçikalı tren işçileri de iş bırakarak bu eyleme destek verecek. Gün boyunca ülkede tren seferleri durdurulacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları