loading
close
SON DAKİKALAR

25 Kasım’da Kadınlar Taksim’de olacak

25 Kasım’da Kadınlar Taksim’de olacak
Tarih: 20.11.2012 - 13:22
Kategori: Kadın

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadınları Ağır Ceza Talebiyle 25 Kasım’da Taksim’e çağırıyor...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'de yürüyüş gerçekleştirecek.

 

''Kadın cinayetine kurban giden kadınların sayısının arttığı, kadın katillerinin tutuksuz yargılandığı, adaletin yerini bulmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Öldürülen kadınların sayısının savaş rakamlarına ulaştığı Türkiye’de, şiddet her bir kadının günlük yaşantısının parçasıdır'' diyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu,  kadınların erkekler tarafından gördükleri hiçbir şiddete karşı sessiz kalmamalarını belirterek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Gününde, Taksim’de bütük kadınları Ağır Ceza Talebiyle  yürüyüşe çağrıyor.

 


Neden 25 Kasım?

 

25 Kasım’ın doğuş nedenini 1960 günü Dominik Cumhuriyeti’nde 3 kadının, Mirabel kız kardeşlerin, katli oluşturuyor. Bir uçurumun dibinde ölü bulunan bu üç kız kardeşimiz adına, 25 Kasım, kadın cinayetlerine, tecavüze, dayağa, tacize karşı bütün kadınların dayanıştığı bir gündür.

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak işçi, işsiz,ev kadını, öğrenci, yaşlı, genç, çocuklu çocuksuz bütün kadınları şiddete ve cinayetlere karşı sessiz kalmamaya 25 Kasım’da Taksim’e çağırıyoruz."

 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları