loading
close
SON DAKİKALAR

27. İstanbul Caz Festivali değişen programıyla sonbaharda

27. İstanbul Caz Festivali değişen programıyla sonbaharda
Tarih: 12.08.2020 - 11:43
Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 2-14 Eylül arasında açık hava mekânlarda, 4 Eylül-16 Ekim arasında ise çevrimiçi platformda gerçekleşecek.

27 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan festival koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti.

Festival yönetimi, bu yıl yaşanan zorlu sürece rağmen müzisyen ve müzik sektörü emekçilerini desteklemek ve aynı zamanda kültürel faaliyetlerin sürekliliğini sağlayabilmek amacıyla festivali gerçekleştirme kararı aldı.

2-14 Eylül arasında açık hava mekânlarda, 4 Eylül-16 Ekim arasında ise çevrimiçi platformda gerçekleşecek etkinlikler için dileyenler konserleri iki gün arayla çevrimiçi platformdan bilet satın alarak izleyebilecek. Dijital yayına açılan konserlere 45 gün boyunca Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden erişilebilecek. Çevrimiçi platformun adresi ve ayrıntılı bilgiler ise daha sonra açıklanacak.

Festival biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 14 Ağustos Cuma günü 10.30 itibarıyla Biletix.com adresinden satışa sunulacak.

Festival programı
– Selen Gülün Quintet feat. Sibel Köse & Ece Göksu // 2 Eylül Çarşamba 21.30, Sultan Park – Swissotel The Bosphorus

– Can Güngör – 3 Eylül Perşembe 21.30, Swissotel The Bosphorus

– Baba Zula // Make Mama Proud – 7 Eylül Pazartesi 20.00, Feriye

– Ayyuka // Pitohui // Yasak Helva – 8 Eylül Salı, 18.30, Feriye

– Islandman //Tuğçe Şenoğul // Guguo – 9 Eylül Çarşamba, 18.30, Feriye

– Kardeş Türküler ve konuklar Tuluğ Tırpan & Elina Duni // Andalusia Trio – 10 Eylül Perşembe, 20.00, İstanbul Açık Hava Gösteri Merkezi Kuruçeşme

– Bilal Karaman’s MANOUCHE A LA TURCA feat. Muhammed Yıldırır & Ramazan Sesler // Büşra Kayıkçı – 11 Eylül Cuma, 20.00, İstanbul Açık Hava Gösteri Merkezi Kuruçeşme

– Jülide Özçelik // Bilge Günaydın Quintet “Daydream” – 14 Eylül Pazartesi, 20.00, The Marmara Esma Sultan Yalısı

Yaşam Boyu Başarı Ödülleri Ünüvar ve Erköse’ye
Festival kapsamında verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülleri, bu yıl caz müzisyeni Atakan Ünüvar ve klarnet sanatçısı Barbaros Erköse’ye değer görüldü.

Sanatçılar ödüllerini, koronavirüs salgınından dolayı herhangi bir tören düzenlenmeksizin, sağlık kurallarına uygun şekilde teslim alacak.

Festival cinsiyet eşitliğini destekliyor
İstanbul Caz Festivali geçen yıl katıldığı, uluslararası müzik endüstrisindeki cinsiyet eşitliğini denetleyen Keychange programının hedeflerini bu yıl da takip ediyor.

Müzik festivali programlarında 2022 yılına kadar en az yüzde 50 oranında cinsiyet dengesini sağlama sözünü içeren Keychange programı, müzik sektöründe cinsiyet eşitliğini teşvik eden İngiltere merkezli öncü bir uluslararası girişim.

Dünyaca ünlü Londra Caz Festivali (İngiltere), NYC Winter Jazzfest (ABD), Eurosonic (Hollanda), Way Out West (İsveç) gibi festivallerin yer aldığı programın katılımcıları arasında  Türkiye’den Ankara Caz Festivali, Bozcaada Caz Festivali ve PSM Caz Festivali de var.

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları