loading
close
SON DAKİKALAR

3. Balkan Festivali finali Havva Karakaş ile yapıldı

3. Balkan Festivali finali Havva Karakaş ile yapıldı
Tarih: 15.07.2013 - 14:25
Kategori: Yerel

Buca Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Balkan Festivali’nde iki gün boyunca o binlerce vatandaş katıldı. Festival sanatçı Havva Karakaş’ın konseri ile noktalandı...

fotoğraflar için tıklayınız

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın hayata geçirdiği festivale adeta Balkan dünyası çıkartma yaptı. Gölet alanında düzenlenen uluslararası festivale İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, İzmir Trakyalılar Derneği, Buca Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, RUBAD, ULUBALDEF, Avrasya Türkleri Derneği, İzmir Bosna Sancak Derneği, Selanik Türkleri ve Buca Yaylacılıklılar Derneği, Kosova Rumeli Derneği, Balkan Kadınları Derneği, Makedonya Göçmenleri Derneği ve İzmirli Boşnaklar Derneği katıldı.

Festivalinin ilk gününde Suzan Kardeş ile buluşan Bucalılar finalde ise Balkan dünyasının yakından tanıdığı Havva Karakaş konseri ile buluştu. Ücretsiz etkinlikler ve konserlerle geçen festivalde Başkan Tatı katılımcıların yanından hiç ayrılmadı. Tatı iki gün süren festivalde önce katılımcılarla iftar yemeğinde ardından ise stantlarda ve konser alanında yerini aldı. Balkan ezgilerin yer aldığı festivalinin ikinci günü Bosna Sancak Derneği’nin halk oyunlarının gösterileri ile başladı. Halk oyunlarının ardından Razaman coşkusunu da yurttaşlarla yaşayan Başkan Tatı Gölet alanına kurdurduğu iftar ocaklarıyla vatandaşlarla yemek yedi. Ardından stantları ile festivale destek veren Balkan derneklerine seslenen Tatı, katılımlarından dolayı plaket taktiminde bulundu. Buarada Balkan derneklere seslenen Başkan Tatı'yı üzerlerinde Buca Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk resimli tişörtlerin yer aldığı çocuklar onu yalnız bırakmadı. Sahneden çocukların eşliğinde katılımcılara seslenen Başkan Tatı, " Çok tesekkür ederim bir süpriz oldu bana. Çocuklarımızın yarattığı bu görüntüyü gördükçe tabi insanın çok şey söyleyesi var ama bir tek şey söyleyeceğim. Eğer görüyorsa Mustafa Kemal Atatürk şuanda rahat ve huzurlu bir şekilde bizleri izliyordur" dedi.

Balkan Derneklerinden Tatı'ya tam not

Buca'da Balkan göçmenlerini biraraya toplayarak onların kültürlerini Buca'da yaşayan diğer kökenli vatandaşlara yansıtmak ve tanıtmak amacıyla bir ilke imza atan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı Balkan Dernekleri Temsilcileri ve Üyeleri de yalnız bırakmadı. Çok sayıda katılan Balkan dernekleri adına İzmir Trakyalılar Derneği Başkanı Bahattin Kılıç, Başkan Ercan Tatı'ya teşekkürlerini sundu. Bahattin Kılıç, Tatı'ya " Balkan camiasına adına bu yıl üçüncü uluslararası yemek festivali ve Balkan festivalini devam ettirdiğinden dolayı sayın Belediye Başkanımız Ercan Tatı'ya şükranlarımızı sunuyoruz. biz 600 yıl Balkanlarda atalarımızın kültürünü yaşatmış onların torunlarıyız. Gerek federasyonlarımız gerekse derneklerimiz düne kadar böyle bir organizasyon yaşamamıştık. Ben açık ve net şekilde söylüyorum ve bunun ilkini sayın belediye başkanımız Ercan Tatı başlattı ve üçüncüsünü de gerçekleştirdi. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Başarıların devamını diliyorum, iyi varsın başkanım, iyi ki varsın hemşehrim. Selanikliler her zaman bir bütündür. Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün izinden her zaman gideceğiz. Sizi de her zaman başkanımız olarak omzumuzda taşıyacağız " dedi.

Daha sonra binlerce vatandaşın beklediği Havva Karakaş sahne aldı. Havva Karakaş'ın hareketli şarkıları ile çoşan Bucalılar uzun halay kuyrukları oluşturdular. Konser sonrası Başkan Ercan Tatı, karılımcılara Atanın emaneti "Nutuk", üzerinde resminin yer aldığı tişörtler, Srebrenitsa Soykırımı'nı simgeleyen bardaklar ve anahtarlıklar dağıttı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları