loading
close
SON DAKİKALAR

3. Köprüye karşı 'pedallıyacaklar'

3. Köprüye karşı 'pedallıyacaklar'
Tarih: 20.07.2013 - 17:39
Kategori:

Facebook üzerinden örgütlenen bir grup Beşiktaş'tan Sarıyer'e bisiklet turu düzenleyecek ardından Sarıyer'de basın açıklaması yapacak...

21 Temmuz Pazar günü saat 10.00'da Beşiktaş Barboros Meydanı’nda bisikletleriyle buluşacak olan İstanbullular, Sarıyer’e pedal çevirecek. Saat 12.00'de Sarıyer’de buluşma hedefleniyor.

3. köprü için şu ana kadar 250 bin ağaç kesildi. Üstelik 3. Köprünün yanlış yere yapıldığı ortaya çıktı. Ama inat süyor. Gezi direnişi ile güçlenen Kuzey ormanları mücadelesi için 19 Temmuz’da Çağlayan Adliyesi’nde suç duyurusu yapılmıştı. Yarın da Kuzey Ormanları için bisiklet turu ve basın açıklaması yapılacak.

Etkinlik duyurusunda, "Son orman alanları, su havzaları,verimli tarım alanları üzerine kurulacak, yani son doğal yaşam alanlarımızı yok edecek; hava kirliliğini artırıp nefes almamızı önleyecek, şehri kuzeye doğru genişletip betonlaşmayı, çarpık kentleşmeyi ve trafiği daha da artıracak, yaban hayatı tahrip edecek, yapılacağı bölgede yaşayan köylüleri yerinden edip yoksullaştıracak, büyük sermaye gruplarını zengin edecek daha şimdiden Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun verdiği rakama göre 250.000, STK'ların verilerine göre 1 milyon ağacı katleden ve 1 milyon 610 binini de katledecek olan 3. KÖPRÜ PROJESİ'ne DUR! demek için pedal çeviriyoruz" denildi.

Yarın saat 10.00'da Beşiktaş Barboros Meydanı'nda bisikletleri ile buluşacak İstanbullular, Sarıyer'e pedal çevirecek. Saat 12:00'de Sarıyer'de buluşulacak. Bisikletleri ile gelemeyenler Sarıyer'deki açıklamaya katılabilecek.

Etkinliğe https://www.facebook.com/events/216780538473259/216783268472986/?notif_t=plan_mall_activity# linkinden ulaşabilirsiniz.

Etkinlik düzenleyicilerinin bir de notları var:

Not:
* Turumuza Anadolu yakasından bisikletle gelecek olanlar, 09:15 Kadıköy - Beşiktaş vapurunu veya Üsküdar-Beşiktaş motorlarını bisiklet için ek ücret ödemeden kullanabilirler.

* Kendi güvenliğimiz için herkesi KASK takmaya özen göstermeye çağırıyoruz. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları