loading
close
SON DAKİKALAR

3 vekile ihanet suçlaması

3 vekile ihanet suçlaması
Tarih: 30.09.2013 - 11:18
Kategori: Siyaset

‘Partilerin kapatılması tarih olabilirdi’ diyen Başbakan muhalefete de yüklendi...

Denizli’deki 2 günlük programı kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1982 Anayasası “güncelleme” çalışmaları sırasında çok “çarpık” şeyler yaşandığını belirterek “Parti kapatılmasının ortadan kaldırılmasını engelleyen maddenin TBMM’de görüşülmesi sırasında muhalefet ortadan kayboldu. 3 partilimiz de bize ihanet etti” dedi. 

‘Çarpık şeyler oldu’ PAÜ’de fahri doktora ve toplu açılış törenine katılan Erdoğan, anayasa çalışmaları sırasında çeşitli engellerle karşılaştıklarını savunarak şunları söyledi: “Çok çarpık şeyler oldu tabii, efendim partiler kapatılamaz. Buna şiddetle karşıyım.

26 maddelik anayasa değişikliği paketinin bir maddesi de parti kapatılmasını ortadan kaldıran maddeydi. Çok ilginç, muhalefetin tamamı solumdan yok oldu. Kendi grubumuzdan 3 kişi bize ihanet etti, 330’u yakalayamadık. Yoksa partilerin kapatılması tarih olacaktı. Hem dert yanacaksın hem değişikliğe karşı çıkacaksın. Her zaman söyledim. Tüzelkişiliklerin cezalandırılması asla doğru değildir. Gerçek kişi cezalandırılır, suçu işleyen kimse onu yargıla. Genel başkansa genel başkanı, milletvekiliyse milletvekilini. Kağnıyı, arabayı cezalandırmakgibi bir şey olabilir mi? Tank top cezalandırıldı diye bize anlatılırdı eskiden. O tankı kullanamayan veya yanlış kullananın cezalandırılması lazım.” Dün Zorlu Grubu’nun Sarayköy’de yaptırdığı iki jeotermal enerji santralının açılışını gerçekleştiren Erdoğan, daha sonra Tavas’taki törende de demokratikleşme paketiyle ilgili açıklamayı bugün saat 11.00’de yapacağını bildirdi. ‘Genel müdür’e devam Türkiye’yi prangalardan kurtaracaklarını öne süren Erdoğan, CHP’ye de hayvan ithalatıyla ilgili açıklamaları üzerinden yüklenerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yine “genel müdür” diye söz etti. Erdoğan, “Ana muhalefetin genel müdürü dün (önceki gün) çıkmış Trakya’da, ‘Hayvan ithal ediyorlar’ diyor. Artık hayvan ithal etmediğimizden haberi bile yok. Bu Kurban Bayramı’nda dışarıdan hayvan asla ithal edilmiyor. Zaten sorsanız kurban nedir diye onu da bilmez. Markette etten bahsediyor. Sadece etten niye bahsediyorsun. Kıymadan al antrikota, kuşbaşına kadar bunlar ayrıdır, fiyatları da farklıdır. Bunların ortalama fiyatı ya da en yükseği var. Bunları da bilmen lazım genel müdür” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları