loading
close
SON DAKİKALAR

'3 yaşından küçüklere televizyonu yasaklayın'

'3 yaşından küçüklere televizyonu yasaklayın'
Tarih: 10.10.2012 - 17:58
Kategori: Sağlık, Yaşam

Pediatristler, çocukların televizyon izleme saatlerinin kontrol altına alınması gerektiğini söyledi...

İngiltere’de etkili bir tıp dergisinde yayımlanan bir raporda, doktorlar ve resmi sağlık yetkililerinin harekete geçerek aynen alkol tüketiminde olduğu gibi çocukların televizyon ya da bilgisayar ekranı önünde geçirdikleri zamana da kısıtlama getirmeleri, üç yaşından küçük çocukların ise televizyondan tamamen uzak tutulmaları gerektiği çağrısı yapıldı.

Rapora göre çocukların TV, bilgisayar ve ekran oyunları saplantısı hem gelişmelerine zarar veriyor hem de uzun vadeli fiziksel hasarlara neden oluyor. Dergiyi yayımlayan Kraliyet Koleji Pediatri ve Çocuk Sağlığı bölümünde görev yapan doktorlar durumdan endişe duyduklarını açıkladılar. ABD, Kanada ve Avustralya’da da çocukların ekran başında geçirdikleri zamana kısıtlama getirilmesi çağrıları yapılıyor.

Obezite ve kalp sorunlarına sebep olabiliyor

Raporu kaleme alan Dr. Aric Sigman, İngiltere’de bir çocuğun ortalama olarak evde altı saatini ekran başında geçirdiğini, buna okulda geçirilen zamanın dahil olmadığını söyledi. Kuzey Amerika’da ise bu sürenin sekiz saate yakın olduğu belirlendi. Sigman, hareketsiz bir şekilde oturmanın olumsuz etkilerinin yaklaşık iki saat sonra kendini gösterdiğini ve uzun vadeli obezite ve kalp sorunları riskini arttırdığını söyledi.

Metin Güneş-CNN Türk 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları