loading
close
SON DAKİKALAR

'300 firma değil 300 tesis açtık' diyen Gaziantep Valisi: 'Bunun içinde 10, 50, 100 yıllık firmalar var'

'300 firma değil 300 tesis açtık' diyen Gaziantep Valisi: 'Bunun içinde 10, 50, 100 yıllık firmalar var'
Tarih: 30.09.2020 - 13:25
Kategori: Gündem

Antep'te 300 fabrikanın açılış töreninin ardından fabrikaların yeni olmadığı ortaya çıkmış, bunun üzerine tartışma çıkmıştı. Gaziantep Valisi Davut Gül de tartışmaya dahil oldu.

Gaziantep Valisi Gül beraberindeki Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ile geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan 300 üretim tesisinden bazılarını ziyaret etti.

Vali Gül, ziyaretin ardından OSB Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, açılışla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Amaçlarının her zaman kenti ve ülkeye daha fazla katkı sağlamak olduğunu belirten Gül, şöyle konuştu:

'Eczacı ama kendisi bebek bezi üretiyor'

"İnsanların kafasında şu var; firmanın isimlerine bakıyorlar ve internetten onun kuruluşuna bakıyorlar. Deniliyor ki '1960, 1970, 1980'da kurulan bir firmanın şimdi açılışı yapılıyor.' Biz 300 firma açmadık biz 300 tesis açtık. Bunun içinde 10, 50, 100 yıllık firmalar var. Burada 5 OSB yan yana. İnsanlar ilk olarak 5 bin metrekareyle başlamış sonra bunu büyütmüş. Yine lokanta ve eczanelerin açıldığı konuşuldu. Lokanta denilen şey, burası gastronomi kenti. Bununla beraber çok fazla talep var, bu talep kendi sanayisini üretti. Gaziantep yemekleri hazır dondurulmuş gıda olarak dünyanın her yerine ihraç ediliyor. 100 milyon cirosu olan bir şirketten bahsediyoruz. Eczane denilen yer... Evet kendisi eczacı ama kendisi bebek bezi üretiyor. Kurduğu ve en son aldığı makine 5 milyon dolar."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları