loading
close
SON DAKİKALAR

39. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma tarihi belli oldu

39. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma tarihi belli oldu
Tarih: 04.07.2020 - 15:22
Kategori: Kültür & Sanat

Koronavirüs salgınından dolayı ertelenen 39. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Yarışma bölümleri 17-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin bu yıl 10-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyordu.

Gösterimleri, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) işbirliğiyle  yapılacak olan yarışmalarda 11 uzun metraj ve 12 kısa metrajlı film yer alacak. SSM’de kurulacak olan açık hava sinemasında gerçekleşecek olan gösterimlerde her gece bir uzun ve bir kısa metrajlı film izleyiciyle buluşacak. Saat 21.00’de başlayacak gösterimler film ekiplerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Yarışmalarda yer alan filmler, aynı tarihlerde festivalin çevrimiçi gösterim sitesi filmonline.iksv.org üzerinden de erişime açılacak.

Jüriler belli oldu

39. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma filmlerini bu yıl yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun başkanlığında yapımcı Sevil Demirci, oyuncu Berk Hakman, görüntü yönetmeni Deniz Eyüboğlu Aydın ve yazar Hakan Bıçakçı’dan oluşan jüri değerlendirecek.

Ulusal Kısa Film Yarışması’nın jürisinde ise kısa film yönetmenleri Konstantina Kotzamani ile Gökalp Gönen ve oyuncu Boran Kuzum yer alacak.

Ayrıca 2012 yılında hayata veda yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına verilen Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü de festivalin Türkiye Sineması bölümünde yer alan uzun metrajlı kurmaca altı film arasından bir yapıma verilecek. Filmleri yönetmen Emine Emel Balcı, oyuncu Özgür Emre Yıldırım ve müzisyen Ahmet K. Bilgiç’in yer aldığı jüri değerlendirecek.

17-27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek gösterimlerin ardından Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ödül kazanan filmler, 28 Temmuz Salı akşamı SSM’nin terasında düzenlenecek olan törenle belli olacak.

‘Metin Akpınar’ belgeseli

Selçuk Metin’in yönettiği, kendi anlatımı ve yakınlarının tanıklıklarıyla Metin Akpınar’ın yaşamını konu edinen “İyi ki Yapmışım” belgeselinin ilkgösterimi de Akpınar’ın da katılımıyla ödül töreninin ardından yapılacak. Belgesel, ekim ayındaki festival programında yer alarak izleyicilerle buluşacak.

39. İstanbul Film Festivali’nin diğer gösterimleri ise 9-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Filmekimi ile birlikte gerçekleştirilecek festivalin programı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Ulusal Yarışma bölümünde yer alan filmler:

“Bina” / Orçun Behram

“Plaza” / Anıl Gelberi

“Nasipse Adayız” / Ercan Kesal

“Körleşme” / Hacı Orman

“Ceviz Ağacı” / Faysal Soysal

“Aşk, Büyü vs.” / Ümit Ünal

“Topal Şükran’ın Maceraları” / Onur Ünlü

“Uzak Ülke” / Erkan Yazıcı

“Şair” / Mehmet Emin Yıldırım

“Bilmemek” / Leyla Yılmaz

“Soluk” / Özkan Yılmaz

Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alan filmler:

“Göremediğimiz Tüm Işıklar” / Şeyhmus Altun

“Bir Yazdan İzlenimler” / Ayça Çiftçi

“Siyah Güneş” / Arda Çiltepe

“Ahtapot” / Engin Erden

“Evde Yok” / Murat Emir Eren

“Cemile Sezgin” / Aylin Kuryel, Raşel Meseri

“Yağmur Olup Şehre Düşüyorum” / Kasım Ördek

“#21xoxo” / Sine Özbilge, İmge Özbilge

“Free Fun” / Fehmi Öztürk

“Yolcular” / Farnoosh Samadi, Ali Asgari

“Büyük İstanbul Depresyonu” / Zeynep Dilan Süren

“Kulak Misafiri” / Ahmet Toğaç

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü için yarışacak filmler:

“Bina” / Orçun Behram

“Plaza” / Anıl Gelberi

“Nasipse Adayız” / Ercan Kesal

“Körleşme” / Hacı Orman

“Uzak Ülke” / Erkan Yazıcı

“Soluk” / Özkan Yılmaz

Biletler 10 Temmuz’da

Festival gösterim biletleri, 9 Temmuz Perşembe günü saat 10.30’da İKSV Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 10 Temmuz Cuma günü saat 10.30’da genel satışa çıkacak.

Çevrimiçi olarak filmonline.iksv.org’da yapılacak gösterimlerin biletleri aynı site üzerinden 10 Temmuz Cuma günü 10.30’da satışa açılıyor.

SMM biletleri Biletix web sitesinden satışta olacak ve basılı bilet uygulaması olmayacak.

Kaynak : Kültür Servisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları