loading
close
SON DAKİKALAR

4 milyon TL'lik vurgun yaptılar

4 milyon TL'lik vurgun yaptılar
Tarih: 12.02.2012 - 09:34
Kategori: Şehir

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bankalardan kolay kredi alabilmek için kredi sicili temiz olan kişilerin kimlik bilgileriyle sahte belgeler düzenleyerek 4 milyon TL'lik vurgun yapan çete çökertildi

Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethiye İlçesi'nde faaliyet gösteren bir şebekenin, kredi sicili temiz olan kişilere ait kimlik bilgileriyle sahte belge düzenleyip bankadan para çektiklerini belirledi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla soruşturma başlatan polis, şebekeyi takibe aldı. Yaklaşık üç ay boyunca teknik ve fiziki takip sürdüren polis şebekeyi deşifre etti.

Şebeke üyelerinin adreslerini belirleyen ekipler, geçen pazar günü Fethiye, İstanbul ve Mersin'deki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında çete lideri İ.K.'nin (İlker Kutlu) (39) da bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alındı.

Çete üyelerinin, kimlik bilgilerini şebekenin lideri İ.K.'nin bir bankanın istihbarat bölümünde görevli olan kız kardeşi E.K. (Ebru Kutlu) (35) yardımıyla elde ettiği tespit edildi.

Ele geçirilen kimlik bilgileriyle, önce sahte nüfus cüzdanı ve ehliyet düzenleyen zanlıların, bu belgelerle GSM şirketlerinden hat çıkartıp daha sonra bankalara kredi kartı ve kredi başvurusunda bulundukları anlaşıldı.

Şebeke üyelerinin, kredi kartlarından 121 bin 478 TL nakit, cep telefonu hattı aracılığıyla başvurdukları kredilerden de 70 bin 900 TL aldıkları öğrenildi. Bununla da yetinmeyen çete üyelerinin, 57 farklı kişinin kimliğini kopyaladığı ve benzer yöntemlerle yaklaşık 4 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Mağdur edilen kişi sayısının artabileceği bildirildi.

Emniyet yetkilileri, şebekenin, Fethiye halkının yarısını mağdur edebilecek kadar bilgiye sahip olduğunu ve operasyonda bu bilgilerin kayıtlı bulunduğu ajanda ile bilgisayarların da ele geçirildiğini kaydetti.

Ayrıca zanlıların, elde ettikleri yüklü miktardaki parayla otomobil satın alıp, havuzlu villalar kiraladıkladı ve eğlence mekanları kapatıp eğlenerek lüks içinde yaşadıkları saptandı.

Şebeke üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, devlet dairesini aratmayacak malzemeler ele geçirildi. Malzemeler arasında, çok sadıya kimlik bilgilerinin bulunduğu iki ajanda, iki dizüstü bilgisayar, mühür olarak kullanılan çok sayıda madeni para, bir belediyeye ait resmi mühür, bir mühür ıstampası, 10 farklı kişiye ait vergi kimlik kartı fotokopisi, sahte kimliklerle çıkartılan 52 simkart, 37 kimlik fotokopisi, bir Maliye Bakanlığı kimlik belgesi, sahte nüfus cüzdanı yapımında kullanılan malzeme ile aparatlar, üç yazıcı, toplam 15 hazıfa kartı, kira, cep telefonu hattı ve internet sözleşmeleri, ayrıca 12 kök hint keneviri, 25 gram kenevir tohumu, 31 tabanca mermisi ile çalıntı olduğu belirlenen bir otomobil yer aldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları