loading
close
SON DAKİKALAR

42 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasak

42 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasak
Tarih: 16.06.2020 - 08:53
Kategori: Gündem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 5 ilde daha maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını açıkladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler 1 Haziran'da gevşetilmişti. Hızlı normalleşmeyle vaka sayıları da artmaya başladı. 

Maske ve mesafe uyarıları yinelenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 ilde daha maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu. Böylelikle maske takma zorunluluğunun getirildiği il sayısı 42'ye yükseldi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Koca, "Vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirlerimiz başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarımız, valilerimiz başkanlığında riske karşı kararlar almaya devam ediyor. 42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz" dedi.

Maske zorunluluğunun uygulandığı 42 il şöyle:
Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları