loading
close
SON DAKİKALAR

45 film başvurdu 12'si seçildi

45 film başvurdu 12'si seçildi
Tarih: 19.08.2014 - 17:10
Kategori: Kültür & Sanat

15-21 Eylül tarihlerinde yapılacak 21. Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak filmler belli oldu...

Sinema dünyasının heyecanla beklediği 21. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistleri belli oldu. Yarışmaya başvuru yapan 45 eserden, 12’si usta yönetmen Reha Erdem başkanlığındaki jüri önüne çıkmaya hak kazandı. En iyi filme 350 bin TL para ödülünün verileceği yarışmada başrolünde Sanem Çelik ve Bülent İnal’ın yer aldığı Derviş Zaim filmi ‘Balık’, Nehir Erdoğan, Tardu Flordun ve İlker Kaleli’nin oynadığı ‘Silsile’ (Ozan Açıktan), Damla Sönmez ve Ahmet Rıfat Şungar’ın oynadığı Nisan Dağ ile Esra Saydam’ın birlikte yönettiği ‘Deniz Seviyesi’ gibi filmler yer alıyor. Finalist filmlerden 7’si tanesi ilk film olarak karşımıza çıkıyor. Filmlerden 8’i ise Türkiye prömiyerini festival kapsamında yapacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yoğun ilgi gören yarışmanın finalistlerine başarılar dilerken, Adana’nın sinemaya verdiği desteğin artarak devam edeceğini belirtti.

ALTIN KOZA’DA YARIŞACAK 12 FİLM

Balık (Derviş Zaim)
Beni Sen Anlat (Mahur Özmen)
Deniz Seviyesi (Nisan Dağ, Esra Saydam)
Firak (Halil Özer)
Gittiler: Sair ve Meçhul (Kenan Korkmaz)
İçimdeki Balık (Ertan Velimatti Alagöz)
Neden Tarkovski Olamıyorum? (Murat Düzgünoğlu)
Nergis Hanım (Görkem Şarkan)
Silsile (Ozan Açıktan)
Toz Ruhu (Nesimi Yetik)
Yağmur–Kıyamet Çiçeği (Onur Aydın)
Yola Çıkmak (Evren Erdem)


'Deniz Seviyesi'nde Damla Sönmez başrolde.
JÜRİDE KİMLER VAR
15-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21. Altın Koza Film Festivali’nin ulusal jürisinde Reha Erdem (başkan), Nida Karabol, Mahmut Fazıl Coşkun, Ahu Türkpençe, Ayberk Pekcan ve Tamer Çıray görev alacak. Yarışmanın 7’nci jüri üyesi ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları