loading
close
SON DAKİKALAR

46. Altın Kelebek Ödülleri'nde iki ödül alan Mabel Matiz'in ödül konuşmasına sansür

46. Altın Kelebek Ödülleri'nde iki ödül alan Mabel Matiz'in ödül konuşmasına sansür
Tarih: 06.07.2020 - 12:38
Kategori: Magazin

Şarkıcı Mabel Matiz, 46. Altın Kelebek Ödülleri'nde “En İyi Erkek Sanatçı” ve “En İyi Video Klip” ödüllerini aldı. Matiz, konuşma metninin sansürlenerek yayınlandığını açıkladı.

46. Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu. Şarkıcı Mabel Matiz, "En İyi Erkek Sanatçı" ve "En İyi Video Klip" ödüllerinin sahibi oldu.

Twitter hesabından açıklama yapan Matiz, "46. Altın Kelebek Ödülleri’nde 'En İyi Erkek Sanatçı' ve 'En İyi Video Klip' ödüllerini aldık, mutluyum. Layık gören tüm dinleyici dostlarıma teşekkürler. Mendilimde Kırmızım Var klibinin değerli yönetmeni Erhan Arık’a ve DOP Meryem Yavuz’a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Matiz, ödül töreni için paylaştığı konuşma metninin 'eksik' yayınlandığını vurgulayarak konuşma metnini paylaştı. 

Matiz'in sansürlenen konuşması şöyle:
"Herkese merhaba. Beni bu güzel ödülle onurlandırdınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Hayatta da, aşkta da, müzikte de sınırlara, etiketlere, insan icadı kategorilere takılmamak ve andaki ödülümüzün tadını çıkarmak gerektiğine inanıyorum. Bu dünyanın insanları olarak, aynılığımızı ve farklılıklarımızı gönülden kabul edip kutlayabildiğimizde, iyileşmemiz de bir o kadar hızlı, beraber ve derinden gerçekleşecektir. Ödülümü, bu farkındalığı yaşayan, yayan, çeşitliliğin her türlüsünü kutlayabilen bütün herkese ithaf ediyorum."

27 Haziran'da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk basamak sınavı olan TYT'de Mabel Matiz'in 'Fırtınadayım' isimli şarkısının sözlerinin yer aldığı bir soru sorulmuş, Matiz gericiler tarafından hedef gösterilmişti.

ÖSYM Başkanı yaptığı açıklamada konuya ilişkin inceleme başlatıldığını duyurarak şunları kaydetmişti:
"Soru havuzu ülkemizin farklı üniversitelerinden binlerce akademisyenin katılımıyla oluşturulmaktadır. Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları