loading
close
SON DAKİKALAR

5 bin kiracının durumu belirsiz

5 bin kiracının durumu belirsiz
Tarih: 23.10.2012 - 14:19
Kategori: Sağlık, Yaşam

Van depreminin yıl dönümünde konteynerlerde barınan 5 bin kiracının durumu belirsiz...

Van’da 644 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden bir yıl geçti. Kent merkezinde bir yandan hasarlı binaların yıkımına devam edilirken, afet konutları ise bugün hak sahiplerine teslim edilecek. Konteynırlar yavaş yavaş kaldırılırken buralarda kalan kiracıları ise kışı nerede geçirecekleri telaşı sardı.

Kiraların yüzde yüzden fazla arttığı kentte uygun ev bulmak ise büyük sorun haline geldi. Van’da geçen yıl 23 Ekim’de meydana gelen 7.2 ve 6 Kasım’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremler kenti yerle bir ederken, 76 öğretmen, 4 doktor, 11 sağlık çalışanı ve 2 gazeteci olmak üzere toplam 644 kişi yaşamını yitirmiş, 2 bin 43 kişi yaralanmıştı. Kışa çadır kentlerde girilirken çadırlarda çıkan 172 yangında çoğu çocuk 12 kişi yaşamını yitirmişti. Yüz binlerce Vanlı ise geçen kışı Türkiye genelinde devlet kurumlarının misafirhanelerinde ve diğer illerdeki yakınlarının yanında geçirmişti. 

Büyük acıların yaşandığı depremin birinci yıldönümünde kötü günler unutulmaya çalışılıyor. Depremden 39 gün sonra temeli atılan afet konutları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla teslim edilecek. Depremin ardından yurttaşların da desteğiyle düzenlenen kampanyaların ardından depremde en çok hasar gören Erciş ilçesinde 4 bin 880, Edremit, Bostaniçi, Kevenli, Kalecik, Karpuzalan’da ise 12 bin 591 olmak üzere toplam 17 bin 471 konut yapıldı. Ayrıca bu alanlarda 30 okul, 27 cami, 10 ticaret merkezi ve 17 büfe inşa edildi.

Yusuf Ziya Cansever-Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları