loading
close
SON DAKİKALAR

5 bin Türk Yunus için yürüyecek!

5 bin Türk Yunus için yürüyecek!
Tarih: 17.03.2013 - 12:32
Kategori: Dünya

Hollanda, Erdoğan'ın ziyareti sırasında dev bir protesto gösterisine sahne olacak...

Türk aileden alınıp lezbiyen bir çifte verilen Yunus için 21 Mart’ta binlerce kişi yürüyecek.

Hollanda’da yaşayan Iğdırlı Nurgül ve Hanlar Azeroğlu çiftinin en büyük hayali çocuk sahibi olmaktı. Ancak evliliklerinin ilk 10 yılında bu yönde bir sonuç alamayan çift sonunda tüp bebek yöntemini denemeye karar verdi. Bu yolla Arif (14), Halil (11) ve Yunus (7) adını verdikleri üç çocuk sahibi oldular. 2004 yılında henüz Yunus 6 aylıkken anne Nurgül, bebeğini düşürdü ve tedavi için hastaneye götürdü. Ancak doktorlar bebeğin düştüğünü gerçekçi bulmayınca, Hollanda hükümeti 3 çocuğu da Türk aileden aldı ve lezbiyen bir Hollandalı çifte verdi.

2 çocuk geldi, Yunus kaldı

Şoke olan Türk anne baba hemen bir hukuk mücadelesi başlattı. 3 yıl süren yargı savaşının ardından 2007’nin Temmuz ayında Arif ve Halil’in biyolojik ailesine iade edilmesine karar verildi. Ancak annesi tarafından şiddete maruz bırakıldığı iddia edilen Yunus’un lezbiyen çift tarafından büyütülmesi de kesinleşti. Lahey mahkemesi çocuğun velayetini ismi açıklanmayan bu çifte verdi.

Bozdağ devreye girdi

47 yaşındaki Türk anne Nurgül Azeroğlu Yunus için Türkiye’deki yetkilileri de göreve çağırarak bir insani kampanya başlattı. Iğdırlı annenin çağrısına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ kulak verdi. Bozdağ, “Çocuğun aileye teslimini sağlamak veya mümkün olmadığı takdirde ailenin onaylayacağı bir bakıcı aileye verilmesini temin etmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi. Başbakan Erdoğan’ın 21 Mart’taki Hollanda ziyareti sırasında soruna dikkat çekmek isteyen Türkler de sosyal medyada, ‘Hollanda çocuklarımıza dokunma’ başlıklı kampanya başlattı ve ziyaretin gerçekleşeceği gün Rotterdam’da binlerce kişinin katılımıyla bir gösteri düzenlenmesi çağrısı yapıldı.

Hollanda polisi alarmda


Facebook’ta 5 bine yakın Türk’ün eyleme katılacağını yazmasının ardından Hollanda polisi alarma geçti, Hollanda gazeteleri de dün bu konuyu manşetlerine taşıdı.

Lezbiyen çift kaçtı

Kimlikleri gizli tutulan lezbiyen çift, önceki gün Hollanda basınına verdikleri demeçte kendi üzerlerinde bir cadı avı olduğunu, bu nedenle evlerini taşıyıp kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi. Yunus’u kültüründen koparmak gibi bir amaçları olmadığını belirtmek için de ‘Türkiye’yi ziyaret ettik. Ayrıca Türkçe öğreniyoruz’ açıklaması yaptılar.


‘Her gün ağlıyorum’

Anne Nurgül Azeroğlu, son iki yıldır oğlunun özlemiyle yandığını söylüyor: “Basına gidersen çocuğunu görmeyeceksin dediler. Onun için son iki yıldır sustum. Elimi kolumu bağladırlar. Ben yıllardan beri çocuğuma hasretim. Ölüye bir sefer ağlanır ama ben diriye her gün ağlıyorum.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları