loading
close
SON DAKİKALAR

5 milyon dolarlık altın klozeti saraydan çaldılar

5 milyon dolarlık altın klozeti saraydan çaldılar
Tarih: 15.09.2019 - 09:48
Kategori: Dünya

İngiltere'de eski Başbakan Winston Churchill'in doğduğu saraydan, değeri 5 milyon doları geçen altın klozetin çalındığı belirtildi.

Winston Churchill'in doğduğu saraydan, değeri 5 milyon doları geçen altın klozetin çalındığı belirtildi. 

İngiliz basınına göre, olay gece saat 04.50 sıralarında Blenheim Sarayı'nda meydana geldi. Binaya giren kişiler, bir sergi kapsamında saraya getirilen ve tamamen işler haldeki "Amerika" adlı 18 ayar altın klozeti yerinden sökerek götürdü. 

Sputnik'te yer alan habere göre, konuya ilişkin açıklamada bulunan polis yetkilisi Jess Milne, kurulu haldeki klozetin yerinden sökülmesinin "ciddi zarara ve su baskınına yol açtığını" söyledi. 

Blenheim Sarayı'ndan yapılan açıklamada da "öngörülemeyen bir olay" nedeniyle binanın dün yerel saatle 14.00'a (TSİ 16.00) kadar kapalı olacağı belirtildi.

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın sergisinin bir parçası olan klozet, 2016'da New York'taki Guggenheim Müzesi'nde sergilenmiş ve ziyaretçilerin kullanımına sunulmuştu. Kullanım 3 dakikayla sınırlandırılırken kapıda da korumalar beklemişti. 

ABD Başkanı Donald Trump'a da teklif edilen ve değeri en az 5 milyon dolar olan klozet, perşembe günü Blenheim Sarayı'nda sergilenmeye başlanmıştı. 18. yüzyıl dönemi yapılarından Blenheim Sarayı, Londra'ya yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Oxford kenti yakınlarında yer alıyor. Eski Başbakan Winston Churchill'in doğduğu ve büyüdüğü sarayda düzenli olarak sergiler gerçekleştiriliyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları