loading
close
SON DAKİKALAR

5 milyon dolarlık radyoaktif madde operasyonu

5 milyon dolarlık radyoaktif madde operasyonu
Tarih: 05.10.2011 - 15:33
Kategori: Dünya

Gürcistan polisi Türkiye sınırından geçirilmeye çalışılan 5 milyon dolarlık radyoaktif maddeyi heyecanlı bir operasyonla son anda ele geçirdi.

Geçtiğimiz Şubat ayında Gürcistan’da zeytin yeşili Audi A4 marka araç  son hızla Türkiye sınırına doğru ilerlerken polis tarafından durduruldu. Gürcistan polisinin beyaz renkli aracının içinde Amerikalılar tarafından bu ülkeye satılan nükleer dedektör alarm vermiş ve polisi harekete geçirmişti. Aracın içinden iki orta yaşlı adamla birlikte gümüş bir kutunun içinde yüksek miktarda nükleer bomba kullanımında kullanılarn iridyum-192 maddesı çıktı. ABD’nin Pittsburgh Post-Gazette gazetesinin haberine göre kutuda saklanan radyoaktif madde Türkiye’de İslami bir örgüte 5 milyon dolara satılacaktı.

Türkiye’de kara borsa var
ABD’nin 11 Eylül faciası sonrasında oluşturduğu bir program çerçevesinde 19 ülkeye 2 bin radyasyon dedektörü dağıtıldı. 1.5 milyar dolarlık Türkiye ve bölge ülkelerinde sınır polisinin eğitilmesini de kapsıyor. ABD hükümeti nükleer kaçakçılığın geçiş yolu olan Gürcistan, Singapur ve Dubai’ye özellikle dikkat ediyor. Gürcistan polisi 11 Eylül 2001 tarihinden bu yana tam 11 kez nükleer madde ele geçirdi. Gürcistan emniyetinin nükleer kaçakçılık bürosunu yöneten Archil Pavlenishvili, “Satıcılar Müslüman alıcı arıyor.  Türkiye’de de büyük bir nükleer madde karaborsası var. Ama başarılı bir satış gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmiyorum” diyor.   

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları