loading
close
SON DAKİKALAR

''50/D kıyımına son''

''50/D kıyımına son''
Tarih: 26.11.2012 - 18:35
Kategori: Eğitim

İstanbul Teknik Üniversitesi asistan ve araştırma görevlileri 50/D uygulamasını protesto etti...

50/D statüsünde çalışan araştırma görevlileri ve asistanlar 33/A'ya geçişlerin engellerin kaldırılmasını ve işten çıkartılan 40 araştırma görevlisinin işlerine geri dönmelerini talep ediyor. Araştırma görevlilerinden Umut Gündüz; Üniversitenin gündeminde 200 kişinin işten çıkartabileceğini söyledi.

Bugün İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü amfi bölümünde bir araya gelen asistan, araştırma görevlileri ve öğrenciler dayanışma etkinliği düzenledi.

“50/D Kıyımına Son” dövizleri taşıyan araştırma görevlileri adına konuşma yapan Umut Gündüz, Eylemlerini artık mobil çadır kurarak her gün sürdüreceklerinin altını çizdi.

“Kışın zorlu şartlarına karşı hazırız, çadır ve kervanımızla kampüslerde eylemimizi genişleteceğiz, eylemimiz yarından itibaren maslak kampüsünde başlayacak” diye konuşan, Gündüz; taleplerini şöyle sıraladı:

İşten çıkartılan arkadaşlarının geri alınması ve işten çıkartmaların son bulması 55/D uygulamasında çalışan doktora yapmış araştırma görevlilerinin 33/A'ya geçişlerinin önündeki engellerin kaldırılması.

Etkinlik asistan- sanatçı olan Seval Eroğlu ve Necat Yavaşoğuları'nın türküleri ile halkoyuları ile sürdü.

Etkinlik yarın çadır eylemlerine saat 12:00'de başlayacaklarını tekrar hatırlatarak etkinlik halaylar sona erdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları