loading
close
SON DAKİKALAR

6 Alevi kurumu Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenlerine katılmama kararı aldı

6 Alevi kurumu Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenlerine katılmama kararı aldı
Tarih: 16.08.2020 - 10:15
Kategori: Gündem

6 Alevi kurumu, 57. Ulusal 31. Uluslararası Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma törenlerinde Dostluk ve Barış Ödülü’nün bu yıl Alevi erkanına uymayan davranışlar sergileyen isimlere verileceğini belirterek törenlere katılmama kararı aldıklarını duyurdu.

57. Ulusal 31. Uluslararası Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma törenlerinin açılışı bugün yapılıyor.

6 Alevi kurumu törenlere katılmama kararı aldıklarını duyurdu.

6 kurumdan yapılan ortak açıklamada, Dostluk ve Barış Ödülü’nün, Alevi yol erkânına uymayan davranışlar sergileyen, Alevi kurumlarını mahkemeye veren isimlere gideceği belirtilerek anma törenlerine katılmama kararı aldıkları kaydedildi.

6 Alevi kurumunun ortak açıklaması şöyle:

"Alevi Bektaşi kurum temsilcileri olarak, ülkemizi etkisi altına alan ve varlığını hala yoğun bir şekilde hissettiren Covid-19 salgını sebebiyle, 57. Ulusal 31. Uluslararası Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma törenlerine, Pirin eşiğine yüz sürmek için kısıtlı sayıda da olsa Huzura geldik. Alevilerin Serçeşmesi olan bu topraklara ve törenlere katkı sunan her canın hizmeti Hakk katında kabul olsun.
Her sene birlik şiarıyla geldiğimiz törenlerde, geleneksel hale gelen Dostluk ve Barış Ödülü’nün bu yıl verileceği şahısların, ne Hünkar’ın öğreti ve felsefesine ne de Alevi Yol-erkânına uymayan davranışlar sergilediği, Alevi kurumlarını mahkemeye verdiği tarafımızca bilinmektedir.
Bu nedenlerle ödülün bu kişilere verilmesine Alevi kurumları olarak rızalık vermediğimizi sayın belediye başkanımıza iletmemize rağmen, belediye başkanımızın ödülü vermekte ısrarcı davranması nedeniyle Alevi kurumları olarak, törenlere katılmama kararı aldığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yol cümleden uludur! Cümle canlara Aşk ile…"

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU
ALEVİ DERNEKLERİ FEDERASYONU
ALEVİ VAKIFLAR FEDERASYONU
HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI
ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ
PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEKLERİ

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları