loading
close
SON DAKİKALAR

6 Meclis çalışanında koronavirüs tespit edildi

6 Meclis çalışanında koronavirüs tespit edildi
Tarih: 18.04.2020 - 12:50
Kategori: Gündem

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, koronavirüs salgınına yönlik de konuştu. Şentop, altı Meclis çalışanında koronavirüs tespit edildiğini bildirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, altı Meclis çalışanında koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Şentop, milletvekilleri arasında ise pozitif vaka bulunmadığını açıkladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Milletvekilleri arasında koronavirüs pozitif vakanın olmadığını söyleyen Şentop, 6 Meclis çalışanında ise virüs tespit edildiğini bildirdi.

Şentop, şöyle konuştu:

Bu yoğun sürecin sonunda vekil arkadaşlarımızın arzu eden bir kısmının da şikayetleri üzerine testleri de yapıldı. Bu sürecin sonunda tespit edilen herhangi bir vaka, pozitif çıkan herhangi bir çıkan vaka yok milletvekillerimiz arasında. Meclis çalışanlarımız arasında altı arkadaşımızla ilgili tespitler yapıldı. Bunlar içinde sağlığına kavuşan arkadaşlarımız da var. Şu anda toplamda, gerek milletvekillerimiz gerekse Meclis çalışanlarımız arasında üzücü derecede bir vakayla karşılaşmadık."

23 NİSAN RESEPSİYONU

TBMM’nin açılışının 100. yılını kutlandığını ancak 23 Nisan resepsiyonunun Eylül ayına ertelendiğini söyleyen Şentop, “İstiklal Marşı’nı 23 Nisan’da akşam saat 21:00’de hep bir ağızdan okumaya milletimi davet ediyorum. Bu yeterli değil ama bugünün şartlarında önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” dedi.

Şentop’un açıklamalarından diğer satır başları şu şekilde:

“Fezlekeler çok teknik bir konu. Anayasa’nın 83. maddesinde iki farklı düzenleme var. Bunlardan birisi dokunulmazlık. Ancak Meclis’in izniyle bir soruşturma açılabiliyor.”

Parlamento hakkını korumak için getirilmiştir bir düzenlemedir bu. Bir de yasama sorumsuzluğu var. Mutlaktır ve parlamento kararıyla kaldırılamaz. Hangi sözlerin bu kapsama girdiği konusunda farklı değerlendirmeler var.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları